Augustus

• Witteveen+Bos aan de slag rondom De Kas

31 augustus 2017

20 talentvolle adviseurs en ingenieurs van Witteveen+Bos bezoeken zaterdag 2 en zondag 3 september het Emerpark en De Kas. Zij presenteren zondag hun ideeën en inrichtingsvoorstellen aan onder andere wethouders Coby Pennings en René Sueters. Ieder jaar bezoekt het ingenieursbureau een plaats en geeft gratis advies over een maatschappelijk vraagstuk. Na Londen, Parijs, Oberhausen en Antwerpen is nu Zutphen aan de beurt.

• Kilometervergoeding PlusOV

29 augustus 2017

Maakt u gebruik van PlusOV en is het vervoer voor u of uw gezin nog niet in orde? Als vervangend vervoer niet mogelijk is en u zelf moet rijden (of iemand anders rijdt voor u), dan kunt u een vergoeding krijgen voor de gemaakte kilometers.

• De brug wordt blauw!

29 augustus 2017

De 'half afgeschilderde' oude IJsselbrug zorgde voor beroering. Hoe goed wij ook uitlegden dat de brug is geschilderd zoals in de plannen stond: feit blijft dat een deel van Zutphen niet tevreden is. Jammer van het fantastische werk aan de brug. Met uw hulp schilderen we de brug alsnog helemaal.

• 2/9: open dag opgravingen Halvemaanstraat

24 augustus 2017

Van Beethovens wieg tot nieuwe woningen. Waar binnenkort de laatste woningen van nieuwbouwproject Eerste Qwartier verrijzen, stond misschien eens de wieg van Ludwig van Beethoven. Zaterdag 2 september kunt u de mogelijke geboortegrond van dichtbij bekijken tijdens een open dag van Archeologie.

• Zutphen wordt een inclusieve werkgever

24 augustus 2017

Als grote werkgever in Zutphen wil de gemeente een voorbeeldfunctie vervullen en vacatures door de hele organisatie openstellen voor mensen met een beperking. Dit sluit aan bij onze ambitie om meer mensen naar werk te helpen. Nog dit jaar willen wij daarvoor een aanpak klaar hebben.

• Zutphen verder met windmolens

23 augustus 2017

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het initiatief van IJsselwind te steunen voor het plaatsen van 2 windmolens op de Mars.

• Brand in bouwmarkt Leesten

Er woedde op maandagavond 14 augustus een grote brand bij bouwmarkt Heijink aan de Leestenseweg in Leesten.