De brug wordt blauw!

De 'half afgeschilderde' oude IJsselbrug zorgde voor beroering. Hoe goed wij ook uitlegden dat de brug is geschilderd zoals in de plannen stond: feit blijft dat een deel van Zutphen niet tevreden is. Jammer van het fantastische werk aan de brug. Met uw hulp schilderen we de brug alsnog helemaal.

Op 23 augustus verscheen op de Facebookpagina Je bent een echte Zutphenees als je …  een ludieke actie van een bewoner uit de Hoven. Hij riep medebewoners op zich te melden om samen de rest van de brug blauw te verven. Dat vond de gemeente uit veiligheidsoogpunt geen goed plan. Toch zette dit initiatief het stadsbestuur aan het denken: “Zou het toch op een of andere manier mogelijk zijn om de aanbruggen nú te schilderen in plaats van over 3 tot 5 jaar? En kunnen we het zo regelen dat die enthousiaste bewoners inderdaad mee kunnen helpen? En zouden leerlingen van de schildersvakschool hier ook een rol in kunnen hebben?”

Vandaag heeft het college de raad voorgesteld budget vrij te maken en deels te verschuiven. Daarmee kan meteen de vernieuwing van het fietspad aan de kant van de Hoven worden gerealiseerd. Er komt composiet op te liggen, zodat de ribbels verdwijnen. En dan is het echt klaar. En staat er een brug waarop iedere Zutphenaar en -nees nog decennia trots kan zijn.

Wie schildert er mee?

Dus: er wordt budget vrij gemaakt, de veiligheid van deelnemers wordt gegarandeerd en er komt natuurlijk professionele begeleiding. De hele brug wordt blauw!

Boven de 18 jaar en 2 rechterhanden? Meld je aan via blauwebrug@zutphen.nl. Voor het materiaal en overalls wordt gezorgd. Maar we hebben u wel nodig! Het werk start op korte termijn, zodra we de logistiek voor elkaar hebben. Want de IJsselbrug? Daar zijn we in Zutphen trots op!