Oude mobieltjes voor het goede doel

Jesse Mulder (13 jaar uit Oldebroek) stuurde ons een e-mail; of wij nog oude mobieltjes hebben voor Stichting Opkikker. Die hebben wij zeker.

Jesse Mulder (uit Oldebroek) stuurde een e-mail die bij ons Team Publiekszaken terecht kwam. Jesse is 13 jaar oud en is genezen van kanker. Hij is zich gaan inzetten voor andere zieke kinderen. Daarom zamelt hij oude mobieltjes in voor Stichting Opkikker.

Een opkikker geven

Stichting Opkikker heeft als doel om gezinnen met een langdurig ziek kind een mooie dag te bezorgen. Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze geven een opkikker aan het kind én aan de rest van het gezin.

Dozen vol mobieltjes

Team Publiekszaken steunt Stichting Opkikker al jaren met de inzameling van gevonden mobieltjes die niet opgehaald worden. Maar wat blijkt? De oude of ouderwetse mobieltjes van ons, ambtenaren, worden al jaren bewaard. En dat levert al met al dozen vol mobieltje op. In plaats van ze naar een opkoper te sturen, doneert de gemeente Zutphen ze nu aan Stichting Opkikker. Naast het mooie goede doel is de inzameling ook goed voor het milieu. Data en simkaart worden door een erkend bedrijf verwijderd. De overige onderdelen worden gerecycled.

En ja, die inzameldozen van Stichting Opkikker blijven staan, want wie er nog een in de kast heeft liggen mag ze bij ons inleveren!

Wethouder Oege Bosch doneert graag onze oude mobieltjes

Wethouder Oege Bosch doneert graag onze oude mobieltjes aan Stichting Opkikker.