PlusOV ook voor leerlingenvervoer

Na de zomervakantie gaat PlusOV het leerlingenvervoer en het vervoer naar zorginstellingen voor dagbesteding verzorgen. PlusOV is een samenwerking tussen 9 gemeenten voor bijzonder vervoer.

Namens de gemeenten vervoert PlusOV leerlingen naar school. PlusOV vervoert ook reizigers naar zorginstellingen voor dagbesteding en dagbehandeling, in het kader van de Jeugdwet en de Wmo. Zo’n 1.500 nieuwe reizigers gaan vanaf 21 augustus van PlusOV gebruikmaken.

Regionale vervoerscentrale

PlusOV verzorgt het bijzonder vervoer in 9 gemeenten: Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Deze 9 gemeenten zijn eigenaar van de regionale vervoerscentrale PlusOV. Het vervoer op vaste routes (zoals leerlingenvervoer) wordt vooral uitgevoerd door Willemsen de Koning Groep en Taxi Witteveen.

Kennismaken

PlusOV heeft scholen en zorginstellingen bezocht om zich te kunnen voorbereiden op de vervoersplanning. Reizigers krijgen begin augustus persoonlijk bericht van PlusOV. In de week voordat het vervoer start, komt de chauffeur met ouders en verzorgers kennismaken.