• Barbecue of vuurkorf aan?

29 juni 2017

Steekt u de komende tijd de barbecue aan of zit u graag buiten bij de vuurkorf? Let op, omwonenden kunnen last hebben van de rook en van stank! Veel klachten zijn te voorkomen.

• Binnenstad graffitivrij

27 juni 2017

Een graffitivrije binnenstad: daar gaan we voor. Ondernemers, gemeente, eigenaren en huurders van panden in de binnenstad en binnenstadsmanagement gaan de illegale graffiti bestrijden. Vanaf 1 juli start bedrijf Glans met het schoonmaken van de 5 meest vervuilde straten en stegen. Daarna maken zij regelmatig andere plekken in de binnenstad schoon.

• Vraag reisdocument op tijd aan

27 juni 2017

De zomervakantie komt eraan. Heeft u een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart nodig? Maak snel een afspraak. U voorkomt dan dat u lang moet wachten voor u aan de beurt bent.

• Wijk van de Toekomst van start

20 juni 2017

Gemeente Zutphen wil samen met inwoners werk gaan maken van gasloze woonwijken. Daarom gaan wij samen met inwoners een plan bedenken voor de toepassing van nieuwe, alternatieve energievoorzieningen. Doel is een duurzame woonwijk waarin geen fossiele brandstof zoals aardgas meer wordt gebruikt: de Wijk van de Toekomst.

• Zutphenaren willen energieneutrale gemeente

15 juni 2017

Zutphenaren vinden een energieneutrale leefomgeving belangrijk. Inwoners willen hieraan zelf bijdragen. En ook de gemeente moet zich hiervoor blijven inzetten. Die wens blijkt uit een enquête over duurzaamheid die de gemeente heeft gehouden onder het online inwonerpanel Zutphen Spreekt. Ruim 79% van de respondenten vindt het belangrijk of zeer belangrijk dat de gemeente zich actief inzet om een energieneutrale gemeente te worden.

• Jeugdsportfonds van start in Zutphen

13 juni 2017

'Alle kinderen moeten kunnen sporten', is het motto van het Jeugdsportfonds. Gemeente Zutphen vindt dit doel belangrijk. Daarom sluiten wij ons aan bij het Jeugdsportfonds Gelderland. Op 29 juni ondertekenen wethouders Coby Pennings en Annelies de Jonge en bestuurslid Jos Penninx van de stichting Jeugdsportfonds Gelderland een samenwerkings-overeenkomst. Met deze ondertekening gaat het Jeugdsportfonds in de gemeente Zutphen officieel van start.

• Forse investering aanpak armoede en schulden

13 juni 2017

De komende 4 jaar wil het college van burgemeester en wethouders jaarlijks bijna € 800.000 investeren om de inkomensgrens voor de Meedoenregeling op te hogen, een kindpakket op te zetten en uit te voeren en om het aanbod van de schulddienstverlening uit te breiden. Een voorstel hiervoor wordt aan de gemeenteraad voorgelegd en naar verwachting in juli besproken door de Zutphense politiek.

• Prijsvraag Zjobs, Win & Begin

13 juni 2017

Gezocht: innovatieve ideeën om méér mensen in Zutphen vanuit een uitkering naar werk te helpen. Deze oproep doet ondernemersnetwerk De Maatschappij, met steun van de gemeente Zutphen, in de vorm van de prijsvraag 'Zjobs, Win & Begin'.

• Ouderenmishandeling: praat erover

12 juni 2017

Op 15 juni is de internationale dag bestrijding oudermishandeling. Wij vinden het belangrijk om aandacht te besteden aan dit onderwerp. Jaarlijks worden er naar schatting 200.000 Nederlanders van 65 jaar en ouder slachtoffer van ouderenmishandeling. Overkomt het u ook? Erover praten is het beste dat u kunt doen.

• Schetsen Poort van Zuid

08 juni 2017

Op donderdagavond 15 juni was in de Walburgiskerk de 3e bijeenkomst over de herinrichting van het gebied Poort van Zuid. Dit is het gebied tussen de parkeerplaats aan de Houtwal en het 's Gravenhof.