Stad beter bereikbaar

Samen met de Stichting Zutphen Promotie en Binnenstadsmanagement werken we aan een beter bereikbare stad. Vijf projecten moeten daarvoor zorgen.

De 4 digitale welkomstborden zijn officieel in gebruik genomen. Wethouder Coby Pennings en Iwan Göbel, namens Stichting Zutphen Promotie, onthulden het bord aan de Laan naar Eme. Daarmee is het laatste van 5 projecten ter verbetering van de stedelijke bereikbaarheid gerealiseerd. Gemeente, Binnenstadsmanagement Zutphen en Stichting Zutphen Promotie werkten hierin samen. De provincie Gelderland heeft mee betaald.

4 andere projecten

Andere projecten zijn

• oplaadpunten voor electrische auto's/fietsen/mobiele apparaten (met wifi-hotspots)
  • betere bewegwijzering voor de fietsroutes en fietsparkeren
  • bewegwijzering naar parkeerplekken
  • 15 thematische wandelroutes.

Al deze verbeteringen hebben tot doel de lokale economie te versterken; de binnenstad wordt makkelijker bereikbaar, een parkeerplek is beter te vinden en het 'fietstoerisme' wordt gestimuleerd.

Welkomstborden

Met de nieuwe welkomstborden krijgen inwoners, passanten en toeristen informatie over activiteiten in de stad, parkeermogelijkheden en verkeersomleidingen. Het onderste deel van de borden is voor reclame. Stichting Zutphen Promotie zorgt voor de informatie op de borden.

wethouder coby Pennings en Iwan Göbel (Zutphen Promotie)