oktober

• Programmabegroting 2018

17 oktober 2017

Het college heeft de laatste begroting van zijn bestuursperiode gepresenteerd. Met deze begroting investeert het college in de sociaal-economische kracht van Zutphen. Tegelijk laat het (financiële) ruimte voor de nieuwe gemeenteraad, die na de verkiezingen in maart 2018 aantreedt. De begroting verschijnt voor het eerst in de vorm van een website.

• Oude IJsselbrug dicht van 30 op 31 oktober

17 oktober 2017

Van maandag 30 op dinsdag 31 oktober is de oude IJsselbrug nog even afgesloten voor autoverkeer. Die avond en nacht worden de nieuwe platen op het fietspad gehesen aan de kant van De Hoven.

• Werkbedrijf in Zutphen

10 oktober 2017

Op 1 januari 2019 gaat een Zutphens Werkbedrijf van start. Dit is een organisatie die zich volledig richt op het aan het werk krijgen en houden van inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op dit moment zijn die taken bij verschillende organisaties belegd.

• Anne: de virtuele assistent

09 oktober 2017

Als eerste gemeente in Nederland test Zutphen op grote schaal de digitale assistent Anne. Anne is er voor mensen die extra hulp nodig hebben. Ze is er 24 uur per dag, 7 dagen per week en is altijd geduldig.

• Controle hondenbelasting

05 oktober 2017

Heeft u 1 of meerdere honden en woont u in de bebouwde kom? Dan moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Daarvoor geeft u de honden aan bij Belastingcentrum Tribuut. Binnenkort is er controle op het bezit van honden. Heeft u uw hond(en) nog niet aangegeven? Doe dat dan als nog.

• Lekker aan de Kade

05 oktober 2017

Lekker aan de Kade. Dat is de winnaar van de prijsvraag voor de nieuwe horecagelegenheid op de IJsselkade. Het concept is van Lisa Pit en Hans Wiedenhoff, de eigenaren van restaurant Lekker aan het Stationsplein. Lekker aan de Kade gaat vooral kleine gerechtjes (‘small bites’) serveren. Het gebouw is geïnspireerd op de oude vestingwerken van Zutphen.

• Verspreiding jodiumtabletten

02 oktober 2017

In oktober ontvangen alle gezinnen met kinderen tot 18 jaar, die wonen binnen een straal van 100 kilometer van een kernreactor, een doosje met jodiumtabletten. Zutphen ligt binnen 100 km van de Duitse kerncentrale Emsland.

• Opruimen van bladafval

02 oktober 2017

Vanaf 9 oktober plaatsen we weer bladkorven. U kunt de korven gebruiken om bladafval in te doen van bomen van de gemeente. Onze medewerkers legen de korven regelmatig.