Lekker aan de Kade

Lekker aan de Kade. Dat is de winnaar van de prijsvraag voor de nieuwe horecagelegenheid op de IJsselkade. Het concept is van Lisa Pit en Hans Wiedenhoff, de eigenaren van restaurant Lekker aan het Stationsplein. Lekker aan de Kade gaat vooral kleine gerechtjes (‘small bites’) serveren. Het gebouw is geïnspireerd op de oude vestingwerken van Zutphen.

Zo gaat Lekker aan de Kade eruit zien.Pit en Wiedenhoff gaan, net als in hun restaurant, werken met verse, biologische streekproducten. Lekker aan de Kade is de hele dag geopend. Gasten zijn ’s ochtends welkom voor koffie en thee met huisgemaakt gebak, tijdens lunch en diner voor kleine gerechtjes. Daarnaast is er een kleine, wisselende kaart. Binnen is plaats voor zo’n 50 gasten. Bij mooi weer is het terras in gebruik. Het restaurant heeft ook een uitgifteloket voor onder andere ijs.

Architect Erik Workel van IAA Architecten uit Enschede/Amsterdam maakte het ontwerp van het nieuwe gebouw. Opvallend hieraan zijn de bakstenen gevels in combinatie met glas, met uitzicht naar drie kanten. Vincent Projects uit Deventer is de investeerder achter het project.

Vervolg en planning

De jury heeft gekozen en brengt advies uit aan het college van burgemeester en wethouders. Na hun besluit kan team Pit-Wiedenhoff verder met het uitwerken van de plannen. Uitgangspunt is dat de horecavestiging medio 2018 in gebruik genomen kan worden.

Over de prijsvraag

Doel van de prijsvraag was het vinden van de meest geschikte partij voor het bouwen en exploiteren van een horecagelegenheid. De jury bestond uit vertegenwoordigers van HTC (het bureau dat de prijsvraag begeleidt), de binnenstadsmanager, de welstandsarchitect en een vertegenwoordiger van de gemeente. Naast horecaconcept en vormgeving van het gebouw hebben de juryleden gekeken naar ervaring, financiële onderbouwing en meerwaarde van de horeca-exploitant als ambassadeur voor Zutphen en de IJsselkade.