Vrijwilligersverzekering

De gemeente Zutphen heeft een collectieve verzekering voor inwoners die vrijwilligerswerk verrichten. Zowel de VNG Vrijwilligers Basis Polis als de VNG Vrijwilligers Plus Polis.

Vrijwilligers zijn hierdoor automatisch verzekerd en ze hoeven zich niet aan te melden voor deze verzekering. Alle vrijwilligers komen in aanmerking voor de verzekering, mits zij dat doen in organisatorisch verband en er een maatschappelijk belang wordt gediend. Mantelzorgers zijn ook verzekerd, maar alleen voor de ongevallenverzekering.

Ook eenmalige activiteiten

Het maakt niet uit hoeveel uren vrijwilligerswerk u doet. Dus ook eenmalige activiteiten zijn verzekerd, zoals het rijden voor het voetbalteam van uw zoon naar en van een wedstrijd. Het maakt dus niet uit of u zich vrijwillig inzet voor een kerk, voor een buurthuis of voor een club. In alle gevallen bent u verzekerd. Alleen vrijwilligers bij de politie, bij de brandweer en maatschappelijke stages zijn uitgesloten.

Wat te doen bij schade?

Heeft u schade ondervonden tijdens het uitoefenen van uw vrijwilligerswerk?
Dan kunt u dat melden via een online formulier ( Digid nodig). Op dit formulier geeft u aan wat uw rol was en bij welke maatschappelijke activiteit de schade is ontstaan.

Als uw claim gegrond is handelt de verzekeraar de schade verder met u af en licht de gemeente hierover in.

Meer informatie

Website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

Website van de verzekeraar