Wegwerkzaamheden

Een overzicht van de wegwerkzaamheden in Zutphen en Warnsveld en soms ook in de regio.

Werkzaamheden in gemeente Zutphen

Industrieweg

Tussen woensdag 11 januari en vrijdag 13 januari wordt er gewerkt aan de fietspaden op de industrieweg. Fietsers moeten dan tijdelijk over de rijbaan.

Lijmerij

Op woensdag 21 december gaat uiterlijk om 15.00 uur de Lijmerij open voor al het verkeer. Tot die tijd isde Lijmerij afgesloten voor autoverkeer. De straat krijgt een nieuwe inrichting, met onder andere nieuwe bestrating en een goede aansluiting naar de nieuwe parkeergarage. Zie voor meer informatie: www.lijmerij.nl. Omleidingsroutes staan ter plekke aangegeven. Het station en de winkels en horeca aan de noordzijde van het station blijven te voet en op de fiets steeds bereikbaar.

Van 21 december zijn er nog wel enkele werkzaamheden, maar de weg hoeft daarvoor niet afgesloten te worden.

Gelijktijdig met de openstelling van de Lijmerij wordt de Noorderhavenstraat, gedeelte vanaf Coenensparkstraat tot appartementencomplex De Bres, weer afgesloten voor doorgaande verkeer.

Parkeren

Er zijn 3 parkeerlocaties:

  • de parkeerplaats bij Het Koelhuis
  • het P+R-terrein bij de fietstunnel
  • de parkeerplaatsen langs de Dreef

Reizigers brengen naar of ophalen van het station, kan het beste aan de voorzijde van het station. Tijdens de werkzaamheden kunnen er geen bussen voor schoolreisjes en dergelijke parkeren achter het station. Bij calamiteiten is er wel ruimte voor bussen van de NS.

Marsweg

Vanaf eind oktober: vervangen riolering, aanbrengen nieuwe bestrating die aansluit bij de Coenensparkweg. De Achtermars, waar vroeger woningen stonden, is na de werkzaamheden klaar voor gebruik als bedrijventerrein. Het grootste deel van het werk is eind 2016 klaar. In het voorjaar van 2017 worden er nog bomen geplant en enkele zijwegen bij de dijk aangelegd.Verkeer op de Mars zal weinig last hebben van de werkzaamheden. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Plattegrond

Op de plattegrond met wegwerkzaamheden in Zutphen vindt u wegwerkzaamheden in Zutphen of evenementen waarvoor tijdelijk een weg wordt afgesloten.

Actuele berichten

Actuele berichten volgen? Dit kan via twitter #volgdeborden en Facebook gemeente Zutphen.