Tichelbeeksewaard

De Tichelbeeksewaard langs de IJssel ligt centraal in het gebied van Rivier in de Stad. Mensen kunnen hier in de uiterwaarden lekker wandelen vlakbij en met zicht op de stad.

Tichelbeekse waard met op achtergrond stadsfront van Zutphen

Stapstenen en graspaden

In de Tichelbeeksewaard komen rondom de brug paden van gras, boomstammen, beton en stapstenen. Het betonpad is 1,20 meter breed en er komen speciale uitwijkplaatsen waar mensen met bijvoorbeeld rollators en kinderwagens elkaar kunnen passeren. Via dit pad kun je een rondje maken van ongeveer 1 kilometer. Aan de Kanonsdijk komen, vooruitlopend op de herinrichting van deze weg, 4 tijdelijke parkeerplaatsen. Daarnaast komen er 6 kleine en grotere uitkijkpunten op de zomer- en winterdijk. Bijvoorbeeld een ‘stadsbalkon’ dat mooi uitzicht biedt op het witte stadsfront van de IJsselkade.

Stadsbalkon in Tichelbeeksewaard

Er is ook een korte film die een beeld geeft van hoe het stadsbalkon eruit gaat zien. Film bekijken.

Inrichtingsplan

Bij het opstellen van het inrichtingsplan voor de Tichelbeeksewaard (pdf, 6,1 MB) zijn ook ideeën en suggesties van bewoners en belanghebbenden meegenomen. Vanzelfsprekend is rekening gehouden met de strenge wetten en regels die gelden voor dit natuurgebied.

Uitvoering

De herinrichting van de Tichelbeeksewaard staat gepland voor het najaar van 2017. Wanneer we precies kunnen starten, is ook afhankelijk van de ruiming van de V1 die in juli werd gevonden in het gebied.

Voor het deel van de Tichelbeeksewaard vanaf de knotwilgen tot en met de gemeente Brummen loopt een apart traject. Samen met de betrokken partijen kijken we hoe beide programma’s elkaar kunnen aanvullen en versterken.

Kaart en foto's van rondwandeling door Tichelbeeksewaard

Uitkijkpunten in de Tichelbeeksewaard