Bedrijventerrein De Mars

De Mars is een van de grootste bedrijventerreinen van Gelderland. Door herontwikkeling wordt De Mars beter bereikbaar, duurzamer en tijdsbestendig.

Ondernemen op De Mars

De Mars telt ruim 200 bedrijven die werkgelegenheid bieden aan meer dan 5000 werknemers in de grafische, milieutechnische en industriële sector en grote detailhandel.

Vestigen op De Mars

De Mars biedt mogelijkheden voor kleine en grote bedrijven. Heeft u interesse voor bedrijfsvestiging, neem dan contact op met Paula Christiaans, bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Zutphen, telefoon 14 0575.

Bereikbaarheid

Het nieuwe tracé van de N348, twee nieuwe onderdoorgangen, verbeterde wegen, de aanleg van nieuwe fietspaden en de nabijheid van het station maken De Mars goed bereikbaar.

Impressie van de MarstunnelTwee nieuwe onderdoorgangen verbinden De Mars en het nieuwe woon- en werkgebied Noorderhaven met de binnenstad:

  • De Marstunnel voor alle verkeer (behalve zwaar vrachtverkeer). Op de afbeelding hiernaast ziet u een impressie.
  • Kostverloren, voor fietsers en voetgangers.

Pal naast De Mars is een treinstation en een busstation. In de Spoorzone komt in de toekomst een P&R terrein met zo’n 350 parkeerplekken die de overstap tussen auto en OV faciliteren. Een uitgebreid netwerk voor fietsers en voetgangers verbinden zowel het bedrijventerrein als de nieuwe Noorderhaven met de OV knooppunten, de binnenstad en de rest van Zutphen. Parkeren in Noorderhaven gebeurt grotendeels binnen de bouwblokken.

Fort de Pol: nieuw terrein voor zware industrie

Locatie Fort de Pol biedt ruimte aan bedrijven in de zwaardere milieucategorieën (categorie 4 en 5). Het terrein is ruim 5 hectare groot en ligt langs het Twentekanaal aan de noordkant van De Mars, vlakbij de oprit naar de N348 met snelle verbindingen richting A-1 en Achterhoek. Heeft u interesse in bedrijfsvestiging op Fort de Pol? Neem dan contact op met de bedrijfscontactfunctionaris.

Parkmanagement Zutphen

Parkmanagement Zutphen (PMZ) is een organisatie voor alle bedrijventerreinen in Zutphen. PMZ zorgt voor goedkoper, duurzamer en veiliger ondernemen. Alle bedrijven en ondernemers in Zutphen kunnen deelnemer worden van PMZ en profiteren zo van de voordelen. De parkmanager is Jos Addink, meer informatie vindt u op de website van het PMZ.

Andere bedrijventerreinen in Zutphen en Warnsveld

Plattegrond alle bedrijventerreinen in de gemeente Zutphen (Google maps).