Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Ontdek Zutphen Parkeren in Zutphen

Parkeren in Zutphen

Op de plattegrond ziet u op welke plaatsen u kunt parkeren. Hoe dichter bij de winkels, hoe korter u mag parkeren en hoe hoger de parkeerkosten. Het is mogelijk om te betalen met belparkeren.

Parkeren in de binnenstad

In Zutphen betaalt u parkeergeld van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en op vrijdagavond (koopavond) tot 21.00 uur.

  • langparkeren (hele dag) kost 1,30 euro per uur of 7,80 euro per dag; 
  • middellang parkeren (maximaal 4 uur)  kost 1,70 euro per uur;
  • kort parkeren (maximaal 2 uur) kost 2,10 euro per uur.

 

Op zondagen en op feestdagen is parkeren gratis. De feestdagen zijn 1e en 2e kerstdag, Goede Vrijdag, 1e en 2e paasdag, 1e en 2e pinksterdag, nieuwjaarsdag, Hemelvaartsdag, Koningsdag en Bevrijdingsdag.

 

Plattegrond van parkeerplaatsen in de binnenstad van Zutphen (Google maps)

Plattegrond parkeren

 

Belparkeren

Belparkeren is een extra betaalmogelijkheid voor parkeren. U hoeft geen kleingeld meer op zak te hebben voor de parkeerautomaat. Met belparkeren betaalt u snel en veilig en hoeft u zich niet te haasten omdat de parkeertijd afloopt. Bij belparkeren betaalt u voor de exacte parkeertijd. Belparkeren kan alleen op locaties met betaald parkeren (behalve op het polsbroekterrein bij Albert Heijn).

Pinnen in plaats van chippen bij parkeren

In verband met het verdwijnen van de chipknip vanaf januari 2015 zijn op 2 locaties in de binnenstad de parkeerautomaten alvast aangepast.

Sinds november 2013 kan betaald worden met de PIN in plaats van de chipknip. Het betreft de locaties ’s Gravenhof en David Evekinkplein. Naast het pinnen blijft het voorlopig mogelijk met munten te betalen.

 

Pinnen zonder pincode

Het pinnen gebeurt zonder pincode onder de naam “Dip & Go – snel en veilig” . Het werkt voor alle Nederlandse betaalpassen en wordt alleen geaccepteerd voor pinbetalingen met een maximum transactiebedrag van 50 euro per keer. Door het achterwege laten van de pincode is het veilig tegen skimmen.

 

Overige parkeerautomaten

Alle overige parkeerautomaten blijven voorlopig ongewijzigd, waarbij betaling mogelijk is met chipknip en munt. Deze automaten worden waarschijnlijk in de loop van 2014 omgebouwd.

Houtwal

Automobilisten moeten betalen voor een parkeerplaats op de Houtwal, het parkeerterrein achter het politiebureau. Het parkeertarief is met ingang van 6 januari 2014 50 eurocent per uur met een maximum van 2 euro per dag. U kunt ook een jaarabonnement aanschaffen. Dat kost 150 euro.

 

Informatie over parkeervergunning, parkeerabonnement en parkeerontheffing.


Uitgelicht

Raadsinformatie


Zoeken