Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home Ontdek Zutphen Parkeren in Zutphen

Parkeren in Zutphen

Op de plattegrond ziet u op welke plaatsen u kunt parkeren. Hoe dichter bij de winkels, hoe korter u mag parkeren en hoe hoger de parkeerkosten. Het is mogelijk om te betalen met belparkeren.

Parkeren in de binnenstad

In Zutphen betaalt u parkeergeld van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en op vrijdagavond (koopavond) tot 21.00 uur.

  • langparkeren (hele dag) kost 1,30 euro per uur of 7,80 euro per dag; 
  • middellang parkeren (maximaal 4 uur)  kost 1,70 euro per uur;
  • kort parkeren (maximaal 2 uur) kost 2,10 euro per uur.

 

Vanaf eind 2014 kunt u alleen pinnen en belparkeren. Chippen en contact betalen is dan niet meer mogelijk.

Op zondagen en op feestdagen is parkeren gratis. De feestdagen zijn 1e en 2e kerstdag, Goede Vrijdag, 1e en 2e paasdag, 1e en 2e pinksterdag, nieuwjaarsdag, Hemelvaartsdag, Koningsdag en Bevrijdingsdag.

 

Plattegrond van parkeerplaatsen in de binnenstad van Zutphen (Google maps)

Plattegrond parkeren

 

Belparkeren

Belparkeren is een betaalmogelijkheid voor parkeren. Met belparkeren betaalt u snel en veilig en hoeft u zich niet te haasten omdat de parkeertijd afloopt. Bij belparkeren betaalt u voor de exacte parkeertijd. U moet zich eerst aanmelden bij een provider voor belparkeren: My order Parkmobile Park-line SMS-parking Sunhill-technologies Yellowbrick ANWB Parkeren. Als u parkeert en weer vertrekt hoeft u enkel de locatiecode (nummer van 4 cijfers dat op de bebording bij de parkeerautomaat staat) naar de provider te bellen of sms-en.

Pinnen zonder pincode

Het pinnen gebeurt zonder pincode.  Het werkt voor alle Nederlandse betaalpassen en wordt alleen geaccepteerd voor pinbetalingen met een maximum transactiebedrag van 50 euro per keer. Door het achterwege laten van de pincode is het veilig tegen skimmen.

 

Informatie over parkeervergunning, parkeerabonnement en parkeerontheffing.

Uitgelicht

Raadsinformatie


Zoeken