Belparkeren

Belparkeren is een extra betaalmogelijkheid voor parkeren. U hoeft geen kleingeld meer op zak te hebben voor de parkeerautomaat.

Belparkeren

Belparkeren is een betaalmogelijkheid voor parkeren. Met belparkeren betaalt u snel en veilig en hoeft u zich niet te haasten omdat de parkeertijd afloopt. Bij belparkeren betaalt u voor de exacte parkeertijd. U moet zich eerst aanmelden bij een provider voor belparkeren. Als u parkeert en weer vertrekt hoeft u enkel de locatiecode (nummer van 4 cijfers dat op de bebording bij de parkeerautomaat staat) aan te geven met de parkeerapp op uw smartphone. Of door te bellen of sms-en naar uw belparkeerprovider.

Hoe werkt het?

 1. U meldt zich aan bij een provider voor belparkeren (zie hieronder).
 2. U installeert de parkeerapp op uw smartphone en stelt deze in volgens de instructies van uw provider. Nu bent u klaar voor belparkeren.
 3. Aan het begin van het parkeren selecteert u in de parkeerapp de juiste zonecode. Dit is het nummer van 4 cijfers dat op de lichtbak bij de parkeerautomaat staat. Daarna drukt u op start. Of u belt of sms’t de zonecode naar de provider, hiermee start u de parkeertijd.
 4. Wanneer u weer vertrekt, kunt u in de parkeerapp op stop drukken. Of u belt of sms’t naar uw parkeerprovider om uw parkeertijd te beëindigen. De betaling van het parkeergeld stopt direct. U betaalt het reguliere straattarief en alléén voor de tijd dat u geparkeerd hebt. De parkeerkosten worden betaald via de door u overeengekomen verrekenmethode. Alles gaat op basis van het kenteken, er hoeft geen kaart van de provider in uw auto te liggen.

Direct aanmelden voor belparkeren

Om te kunnen belparkeren moet u zich bij een provider inschrijven:

 1. Parkmobile
 2. Yellowbrick
 3. SMSParking
 4. MKB Brandstof
 5. Parksen
 6. Ease2pay
 7. ParkD
 8. Q-park 
 9. ULU
 10. Easypark
 11. Tanqyou
 12. Be-Mobile (via Flitsmeister)
 13. ANWB Parkeren

Veelgestelde vragen (en de antwoorden daarop) over belparkeren