Zelfbewust Zutphen

Zutphen heeft veel cultuurhistorische kwaliteit, is eigenzinnig en bijzonder. Als één van de oudste Nederlandse steden zit Zutphen vol verhalen. Iedereen heeft hier zijn eigen verhaal en zijn eigen kwaliteit. Jezelf en je ‘afkomst’ kennen, zorgt voor zelfbewustzijn en eigen kracht. Dat maakt Zutphen ook in 2025 tot een trotse gemeente van betekenis.

Uitdaging

Het is voor Zutphen een uitdaging om zich bewust te zijn van haar (cultuur)historische kwaliteiten en haar kwaliteiten als woongemeente. En om die kwaliteiten neer te zetten en te laten zien.

Richtinggevers

In 2025 beleef je de geschiedenis buiten op straat, je voelt het in de sfeer van de stad. Het duurzame DNA en de Zutphense talenten zie je terug in het straatbeeld en worden ingezet om nieuwe historie te schrijven. De eigenzinnigheid en de kracht van de gemeente en haar bewoners krijgen de ruimte om zich te laten zien.

Door het vertellen van inspirerende verhalen is Zutphen zich meer bewust van haar betekenis en kwaliteiten. Tegelijkertijd biedt Zutphen ook voldoende kansen om het potentieel van alle verhalen en ver-scheidenheid te benutten. Zutphen maakt de pareltjes zichtbaar.