75 jaar vrijheid

In 2019 en 2020 vieren we 75 jaar vrijheid in Nederland. Een jubileumjaar waaraan we ook in de gemeente Zutphen extra aandacht besteden. Stichtingen, verenigingen, scholen en inwoners; eigenlijk staat iedereen dit jaar op zijn eigen manier stil bij dit jubileum.
De comités herdenkingen in Zutphen en Warnsveld werken samen met veel andere organisaties aan activiteiten, herdenkingen en projecten. Door alle plannen te inventariseren en coördineren, is een goede spreiding van activiteiten mogelijk. En krijgt straks elk initiatief de aandacht die het verdient.
Heeft u plannen om iets te organiseren? Laat het ons weten! Het liefst voor 1 november 2019 via het aanmeldformulier. Zo werken we samen aan een respectvolle en feestelijke herdenking en viering van 75 jaar vrijheid in 2020.

 • Aanmelden

  Knop aanmelden 75 jaar vrijheid Heeft u of uw organisatie plannen om een speciale gebeurtenis te organiseren? Meld uw activiteit aan met het aanmeldformulier. Liefst voor 1 november. Zo hebben initiatiefnemers voldoende tijd om activiteiten op elkaar af te stemmen of de krachten te bundelen.

 • Activiteitenoverzicht

  Herdenking IJsselkade Hier vindt u alle herdenkingen, vieringen en andere activiteiten die plaatsvinden in Zutphen en Warnsveld rond 75 jaar vrijheid. Organiseert u een activiteit? Meld het ons via het aanmeldformulier.

 • Terugblik

  Knop terugblik herdenkingen Deze activiteiten hebben al plaatsgevonden. Van sommige activiteiten plaatsen wij een verslag.

 • Dagboeken

  Stolpersteine Stichting Zutphen laat u, online, het dagboek zien van Keimpe Sikkema Jr. Een uniek dagboek waarin hij onder andere schrijft vanuit Zutphen.