Subsidie Innovatiebudget Armoede en Schulden

Heeft u een vernieuwend idee voor een activiteit/project om inwoners in de gemeente Zutphen blijvend uit de armoede en/of schulden te krijgen? Dan kunt u misschien subsidie krijgen.

Wie kunnen subsidie aanvragen

• Inwoners uit Zutphen of Warnsveld
  • Organisaties uit Zutphen of Warnsveld (rechtspersoon)

1. De activiteit(en) voldoet aan 1 of meer van onderstaande criteria:
    • De activiteit is vernieuwend.
    • De activiteit sluit aan bij een van de doelstellingen van ons armoede- en schuldenbeleid (pdf 256KB).
    • Er is samenwerking met relevante lokale partijen.
    • De activiteit zorgt ervoor dat inwoners minder afhankelijk zijn van hulp van de gemeente of zelfs blijvend uit de armoede en schulden komen.
    • De resultaten staan in verhouding tot de gevraagde subsidie.
  2. De looptijd van de activiteit/project is in basis 1 jaar. Een verlenging is mogelijk.

Deze subsidie is niet bedoeld voor bestaande activiteiten; ook niet ter ondersteuning of uitbreiding daarvan.

Totaalbudget

Het beschikbare budget voor 2019 is € 19.405.

Aanvragen

U kunt tot en met 31 oktober subsidie aanvragen met het digitale formulier Innovatiebudget Armoede en Schulden. In dit formulier vragen wij u een projectbegroting toe te voegen. En aan te geven hoe u toezicht gaat houden op de resultaten van de activiteit/project.

Wij beslissen uiterlijk 1 december over alle aanvragen voor het Innovatiebudget.

Subsidieregeling

De subsidieregeling bekijken