Begraven, uitstrooien of bijplaatsen op gemeentelijke begraafplaats

Wanneer u een overledene wilt begraven op een van de gemeentelijke begraafplaatsen, dan moet u hiervoor bij de gemeente een aanvraag indienen. Dit wordt vaak door een uitvaartondernemer gedaan.

Wilt u de as van een overledene uitstrooien of plaatsen in een urnennis op een van de gemeentelijke begraafplaatsen? Dan moet u hiervoor bij de gemeente een aanvraag indienen.

Kosten

De kosten van begraven, uitstrooien of bijzetten vindt u op in de tarieventabel van de verordening op de lijkbezorginsrechten. Daar vindt u ook de grafrechten die u voor een bepaalde periode betaalt voor een plek op een begraafplaats.

Aanvragen

U vraagt toestemming voor het begraven, uitstrooien of bijzetten met het digitale formulier Verzoek begraven, uitstrooien of bijzetten op de gemeentelijke begraafplaatsen.

3 gedenkparken

De gemeente Zutphen heeft 3 gedenkparken in eigendom en beheer. U vindt alle informatie over de gedenkparken op www.gedenkparkenzutphen.nl. Bijvoorbeeld over:

• de 3 gedenkparken
  • begraven
  • wat u op de parken kunt met de as van de overledene
  • aangifte doen van overlijden
  • tarieven
  • contact en openingstijden.