Begraven, uitstrooien of bijplaatsen op gemeentelijke begraafplaats

Wanneer u een overledene wilt begraven op een van de gemeentelijke begraafplaatsen, dan moet u hiervoor bij de gemeente een aanvraag indienen. Dit wordt vaak door een uitvaartondernemer gedaan.

Wilt u de as van een overledene uitstrooien of plaatsen in een urnennis op een van de gemeentelijke begraafplaatsen? Dan moet u hiervoor bij de gemeente een aanvraag indienen.

Kosten

De kosten van begraven, uitstrooien of bijzetten vindt u op in de tarieventabel van de verordening op de lijkbezorginsrechten. Daar vindt u ook de grafrechten die u voor een bepaalde periode betaalt voor een plek op een begraafplaats.

Aanvragen

U vraagt toestemming voor het begraven, uitstrooien of bijzetten met het formulier Verzoek begraven, uitstrooien of bijzetten op de gemeentelijke begraafplaatsen.

3 begraafplaatsen

De gemeente Zutphen heeft 3 begraafplaatsen in eigendom en beheer. Dit zijn:

• Oude begraafplaats (Warnsveldseweg)
  • Ooster begraafplaats (Voorsterallee)
  • Begraafplaats Warnsveld (Vordenseweg)

De tijden voor het begraven, uitstrooien of bijzetten zijn op werkdagen van 10.00 tot 15.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.