Trouwen in Zutphen of partnerschap registratie

U kunt in Zutphen op iedere dag van de week trouwen of uw partnerschap laten registreren. Bijvoorbeeld in onze 15e eeuwse trouwzaal.

Trouwdag

De drukste maanden zijn mei, juni en september.

In Zutphen kunt u online de locatie in het oude of nieuwe stadhuis vastleggen, de trouwambtenaar en de datum uitkiezen. Voordat u gaat trouwen of een partnerschap wilt registreren, moet u een melding voorgenomen huwelijk of partnerschap indienen. Dat heette eerst 'in ondertrouw gaan'. Dit doet u online.

U heeft hiervoor nodig:

  • DigiD (meer informatie op www.digid.nl)
  • een scan of foto van uw legitimatiebewijs (wij vragen u deze te uploaden)
  • een scan of foto van het legitimatiebewijs van uw getuigen.
  • Aan het eind van de aanvraag betaalt u via iDEAL.

direct online verklaring huwelijk regelen

Trouwlocaties

In Zutphen kunt u in het 15e eeuws oude stadhuis trouwen, in een vergaderruimte in het nieuwe stadhuis of op een andere locatie.

Vanwege het coronavirus houden we ons aan de voorschriften van het RIVM. Dit betekent dat er onder andere geen handen worden geschud en de stoelen in de trouwzaal 1,5 meter uit elkaar zijn gezet. Dit betekent dat er op dit moment  maximaal 28 personen (inclusief getuigen) aanwezig kunnen zijn in de trouwzaal.

Andere locatie

U mag ook trouwen op een andere locatie in Zutphen of Warnsveld. Lees de voorwaarden en vul dan het aanvraagformulier in.

Prijzen

Afhankelijk van dag, locatie en tijdstip kost een huwelijksvoltrekking of een partnerschapsregistratie tussen de € 100 en € 1.314. Prijslijst trouwen.

Gratis trouwen/partnerschap of budgethuwelijk/-partnerschap kan ook

De huwelijken / partnerschapsregistraties vinden plaats in een vergaderruimte in het stadhuis. U kunt niet kiezen voor een trouwambtenaar. De huwelijken/partnerschappen worden gesloten door een ambtenaar burgerlijke stand.

Gratis trouwen

Gratis trouwen kan op de maandagochtend 9.00 uur en 9.30 uur.
Let op: Alleen het bruidspaar en de getuigen kunnen hierbij aanwezig zijn.

Budgethuwelijk

Trouwen voor € 100,40 op dinsdagochtend om 10.00 uur en 11.00 uur.
Let op: het bruidspaar mag maximaal 10 personen meenemen. Dit is inclusief de getuigen en eventueel (minderjarige) kinderen.

Trouwambtenaar

Het huwelijk wordt voltrokken door een trouwambtenaar van de burgerlijke stand. Als u uw huwelijk online gaat registreren, ziet u ook welke trouwambtenaren er in Zutphen zijn. Het is gebruikelijk dat u eerst een gesprek met de trouwambtenaar heeft. Hij/zij neemt contact met u op voor een afspraak. Wilt u liever een 'eigen trouwambtenaar' die uw huwelijk voltrekt? Dat is alleen mogelijk wanneer de trouwbambtenaar in vaste dienst is als trouwambtenaar bij een andere gemeente. De kosten voor benoeming van een 'eenmalige trouwambtenaar' zijn € 144,45.

Meer informatie