Rioolaansluiting

Wilt u een woning aansluiten op het bestaande gemeenteriool? U kunt een aansluiting aanvragen als eigenaar van de woning. Ook kunt u iemand machtigen om dit namens u te doen. U leest hieronder wat de voorwaarden zijn en hoe u een aansluiting aanvraagt.

  1. Vul eerst het aanvraagformulier in.
  2. Na goedkeuring van uw aanvraag sturen wij u een lijst met aannemers. Een aansluiting op de riolering moet meestal in openbaar terrein gebeuren. Met de aannemers op de lijst hebben wij goede ervaringen. Wij vertrouwen erop dat zij het werk goed doen en er geen schade ontstaat aan de openbare ruimte.
  3. U vraagt zelf offerte aan en verleent opdracht.
  4. Geef 2 dagen voor het starten van de werkzaamheden aan ons door dat de werkzaamheden starten. Dit kan via telefoon 14 0575 (vraag naar de heer Speulman) of via info@zutphen.nl (vermeld dan het zaaknummer van uw aanvraag in de e-mail).
  5. U betaalt de werkelijk gemaakte kosten rechtstreeks aan de aannemer.

Let op: binnen een uitbreidings- en inbreidingsgebied, hoeft u als eigenaar van de woning niet zelf een aansluiting aan te vragen. Dat doet de ontwikkelaar van het gebied. U betaalt de aansluiting dan via de grondprijs.

Vragen

Met vragen kunt u contact opnemen met de heer R. Speulman, medewerker team Duurzame Inrichting Openbare Ruimte (contact).

Gereedmelding en revisietekening

Is de rioolaansluiting gerealiseerd? Dan vult u het formulier Gereedmelding in. Daarbij vragen wij u een revisietekening aan te leveren waarop de ligging van de nieuwe rioolaansluiting zichtbaar is. Altijd handig voor u, de volgende eigenaar van uw huis en voor de gemeente, als er gegraven wordt in de tuin of in de openbare berm.