Oplaadpunten voor elektrisch voertuig

Op deze pagina vindt u een overzicht van de openbare oplaadpunten voor elektrische en hybride voertuigen in de gemeente Zutphen. Ook leest u hier hoe u een oplaadpunt op de openbare weg kunt aanvragen.

In Zutphen en Warnsveld zijn 27 openbare elektrische oplaadpalen voor voertuigen geplaatst. U vindt een oplaadpaal in de volgende straten: Admiraal Helfrichstraat, Basseroord, Beethovenstraat, Braamkamp, Coehoornsingel, De waarden, Dreef, Hagepoortplein, Hawkinkstraat, Houtwal, Jacob Damsingel, Kanon, Kattenhavenstraat, Leeuweriklaan, Lijmerij, Lintelostraat, Martinetsingel, Ooyerdreef, Prinses Margrietstraat, Rembrandtstraat, Rudolf Steinerlaan, Runneboom, 't Spiker, Stokebrand, Van Hasseltstraat, Waterstraat en Zuster Meyboomstraat.

De locaties op kaart bekijken. Op deze kaart ziet u ook waar laadpalen zijn aangevraagd.

Ga naar google maps voor de locaties op kaart

Ieder laadpaal heeft 2 oplaad aansluitingen. In het centrum worden bij 1 laadpaal 2 parkeerplaatsen gereserveerd om elektrische voertuigen op te laden. In de overige wijken mag op de 2e parkeerplaats ook een voertuig met andere brandstof parkeren.

Bij betaalde parkeerplaatsen in het centrum bent u verplicht voor het parkeren te betalen, ook tijdens het opladen van uw voertuig.

Oplaadpaal plaatsen

Wilt u zelf op openbaar terrein een oplaadpaal plaatsen voor uw elektrische voertuig? Dat is mogelijk, als u aan een aantal voorwaarden voldoet. U mag bijvoorbeeld geen privéparkeergelegenheid hebben bij uw woonadres of op eigen terrein. Ook mag er binnen een straal van 150 meter geen 2e laadpaal staan. U moet in Zutphen of Warnsveld wonen en zijn ingeschreven in het bevolkingsregister van de gemeente Zutphen.

Laadpaal aanvragen

U kunt een openbare laadpaal aanvragen bij firma Allego B.V. via telefoonnummer 088 750 0300. Allego stemt met u en met de gemeente af over de locatie van de laadpaal. Van aanvraag tot ingebruikstelling van de laadpaal duurt ongeveer 3 maanden. U ontvangt een pasje om in te loggen op de laadpaal. Ook anderen mogen de laadpaal gebruiken om hun elektrische of hybride voertuig hier opladen.

Meer informatie

Beleidsregel beoordeling verzoeken voor oplaadpalen op openbaar terrein 2017 (pdf, 98 kB)