Woningabonnement: verduurzamen zonder investeren

Wilt u uw woning verduurzamen zonder zelf te hoeven investeren? Gelijke woonlasten houden, werken met lokale uitvoerders én de garantie dat de beloofde energiebesparing ook gehaald wordt? Dat kan bij het Woningabonnement.

Kijk op de website van WOAB Woningabonnement voor meer informatie of om u aan te melden.

Het woningabonnement

Het Woningabonnement is iets nieuws in Nederland. De eerste ervaringen worden opgedaan in Zutphen, Deventer en Lochem. Omdat er veel vraag naar is, ondersteunt gemeente Zutphen dit initiatief.

Proef

Een aantal inwoners van Zutphen heeft al voor een Woningabonnement gekozen. De eerste inwoners hebben met een Woningabonnement zonnepanelen en vloerisolatie laten installeren. Tot en met 2018 loopt er in Zutphen een proef met het Woningabonnement. Er is veel interesse en de organisatie heeft tijd nodig om te kunnen groeien, vandaar een proefperiode. Voor het verduurzamen van de eerste woningen hebben wij € 400.000 in een fonds gestopt. Om nog meer woningen te kunnen verduurzamen, is het belangrijk dat dit fonds uitgebreid wordt. We verwachten dat dit rond de zomer van 2018 rond is. Houd daarom rekening met een wachtlijst.