Subsidies en leningen

 • Subsidies en andere voordelen in gemeente Zutphen

  Vind subsidies en financieringsmogelijkheden om uw huis in Zutphen voordelig te verduurzamen.

 • Subsidie voor afkoppelen regenwater van riolering

  Regenwater is schoon water. Het is jammer als dit water via de regenpijp in de riolering verdwijnt om te worden gezuiverd. Dit kost onnodig energie. Bovendien droogt de tuin uit als het regenwater naar het riool gaat. Wij willen mensen helpen bij het afkoppelen van regenwater en hebben een subsidieregeling ingesteld.

 • Cleantech startersfonds

  Start u een innovatief bedrijf in Cleantech? Zorgt uw bedrijf op den duur voor werkgelegenheid? En zoekt u financiering? Het Cleantech Startersfonds Zutphen kan leningen verstrekken aan bedrijven in de startfase.

 • Financieren van energiemaatregelen

  Wilt u uw woning energiezuiniger maken en wilt u weten hoe u dit kunt betalen? Hieronder leest u de meest gangbare manieren om uw investering te financieren.

 • Ecopremie bedrijventerrein Revelhorst 3

  Gaat u uw bedrijf vestigen op bedrijventerrein Revelhorst 3? Dan kunt u korting krijgen per gekochte vierkante meter bedrijfskabel als u duurzame maatregelen neemt voor het nieuwe bedrijfspand. Bijvoorbeeld een sedumdak, koude-warmte-opslag in de bodem, stroom of een isolatiewaarde die strenger is dan de wettelijke eis.

 • Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar en bewoner

  Bent u woningeigenaar en heeft u voor uw woning minimaal 2 energiebesparende (isolerende) maatregelen uitgevoerd? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aan. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.