Samen zonne-energie opwekken

Is uw woning niet geschikt voor zonnepanelen, maar wilt u wel zonne-energie opwekken? Dan kunt u dit samen met anderen doen. In Zutphen zijn hiervoor verschillende mogelijkheden.

Zonnepark Noordveen

Eind 2017 is het eerste grondgebonden zonnepark van Zutphen gerealiseerd: zonnepark Noordveen. Dit park op voormalig sportpark Noordveen heeft ruim 6.000 zonnepanelen die samen jaarlijks ruim 700.000 kWh groene stroom opwekken. hiermee kunnen 320 huishoudens van stroom worden voorzien.

Bij dit project is het mogelijk om financieel te participeren. De wijze waarop zal naar verwachting half 2018 bekend worden. Kijk voor actuele informatie op Solargreenpoint.nl.

Zonnepark Fort de Pol

Solarfields wil een zonnepark realiseren van 14.000 zonnepanelen op de voormalige vuilstort van Fort de Pol in Zutphen. Deze moeten een hoeveelheid duurzame energie opleveren die gelijk staat aan de energiebehoefte van 1400 huishoudens. Omgevingsvergunning is verleend en de benodigde SDE subsidie is toegekend.

Zonnepark Revelhorst

Roosdom Tijhuis heeft plannen om een zonnepark van 7 ha te realiseren bij bedrijventerrein Revelhorst. De Omgevingsvergunning is verleend en de benodigde SDE subsidie toegekend.

Zonnepark Warken (ZutphenEnergie)

De lokale energiecoörparatie ZutphenEnergie heeft een zonnepark van 600 zonnepanelen gerealiseerd op het dak van VOF Berends Dairy aan de Lage Lochemseweg 10 in Warnsveld. Dit project is volledig gefinancierd door inwoners, als 'postcoderoosproject'. In ruil voor hun investering krijgen zij korting op hun energiebelasting.

Meer informatie: Zutphenenergie.nl.

Zonnedak Jumbo (ZutphenEnergie)

Zutphen Energie wil haar tweede collectieve zonnedak met 366 zonepanelen realiseren op het dak van de appartementen boven het winkelcentrum Leesten-Oost. De voorinschrijving is inmiddels gesloten. De deelnemers (leden) hebben op 20 maart 2018 de ledenovereenkomst vastgesteld en besloten de zonne-installatie te gaan aanleggen.

Vrije School Weerdslag 14a / Zonnepark Zutphen-Zuid (ZutphenEnergie)

De voorinschrijving van het collectieve zonnepark Zutphen-Zuid met 560 zonnepanelen is geopend.

Inschrijven kan via Zutphenenergie.nl