Samen zonne-energie opwekken

Is uw woning niet geschikt voor zonnepanelen, maar wilt u wel zonne-energie opwekken? Dan kunt u dit samen met anderen doen. In Zutphen zijn hiervoor verschillende mogelijkheden.

Zonnepark Noordveen

Eind 2017 is het eerste grondgebonden zonnepark van Zutphen gerealiseerd: zonnepark Noordveen. Dit park op voormalig sportpark Noordveen heeft ruim 6.000 zonnepanelen die samen jaarlijks ruim 700.000 kWh groene stroom opwekken. hiermee kunnen 320 huishoudens van stroom worden voorzien.

Bij dit project is het mogelijk om vanaf 11 mei 2020 financieel te participeren. Kijk voor meer informatie op de website van Ecorus (www.ecorus.com/burgerparticipatie-zonnepark-noordveen).

Zonnepark Fort de Pol

Solarfields wil een zonnepark realiseren van 14.000 zonnepanelen op de voormalige vuilstort van Fort de Pol in Zutphen. Deze moeten een hoeveelheid duurzame energie opleveren die gelijk staat aan de energiebehoefte van 1400 huishoudens. Omgevingsvergunning is verleend en de benodigde SDE subsidie is toegekend.

Zonnepark Revelhorst

Roosdom Tijhuis heeft plannen om een zonnepark van 7 ha te realiseren bij bedrijventerrein Revelhorst. De Omgevingsvergunning is verleend en de benodigde SDE subsidie toegekend.

Zonneparken van ZutphenEnergie

ZutphenEnergie heeft een aantal zonnedaken gerealiseerd, met zonnepanelen op bijvoorbeeld het dak van de VrijeSchool Weerdslag 14a,  V.O.F. Berends Dairy in Warken en winkelcentrum Leesten. ZutphenEnergie bouwt aan nog meer zonneparken. De zonnedaken zijn volledig gefinancierd door inwoners als postcoderoosproject.. In ruil voor hun investering krijgen zij korting op hun energiebelasting.

Bekijk de actuele mogelijkheden om deel te nemen en in te schrijven voor een zonnepark (op Zutphenenergie.nl).