Aardgasloos in uw wijk

Op dit moment maken we in 2 wijken plannen voor 'wijk zonder aardgas'.

Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark

In deze buurten kunnen bewoners meedenken over een aardgasloze toekomst. De delen van de buurt waar het om gaat, zijn aangegeven met groen.

Veel bewoners van Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark hebben de afgelopen jaren al eens subsidie aangevraagd voor het isoleren van hun woning. Zij zijn dus al bezig met verduurzaming. Ook is in die buurten veel gestandaardiseerde bouw. Daardoor is het eenvoudiger om hier te zoeken naar nieuwe duurzame energievoorzieningen, dan in een wijk met veel verschillende, vrijstaande woningen.  
De bewoners in deze buurten zijn uitgenodigd om mee te denken. De bedoeling is dat zij de plannen in de toekomst ook kunnen uitvoeren.
Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark

De Virtuele Wijk

Om anderen ook de kans gegeven om mee te denken, is er een Virtuele Wijk. Dit is een verzonnen Zutphense wijk. Een groep Zutphenaren heeft zich eind 2017 aangemeld voor deze Virtuele Wijk. Zij komen een paar keer bij elkaar. De ideeën van de Virtuele Wijk zijn bedoeld als hulp voor Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark, en voor alle buurten en wijken die hiermee in de toekomst aan de slag gaan.
Virtuele Wijk

Klik op de afbeelding voor een animatie over de Virtuele Wijk.

Initiatieven met duurzame energie

Is uw woning niet geschikt voor zonnepanelen, maar wilt u wel zonne-energie opwekken? Dan kunt u dit samen met anderen doen. In Zutphen zijn hiervoor verschillende mogelijkheden op zonneparken.
En op deze paginavindt u meer informatie over energie besparen, duurzame energie, zonnepanelen, subsidies en leningen, duurzaam vervoer en ons energiebeleid.