Lees meer over onder meer de eerste bijeenkomsten van Zutphen van de Toekomst.

• Ruimte voor meer zonnepanelen op de Vrije School

17 december 2018

zonnepanelen klein Het startsein is gegeven voor de bouw van het derde zonnepark van ZutphenEnergie. Installateurs leggen 580 panelen op het dak van de Vrije School, van particulieren die graag zonne-energie zonder zorgen willen. Bij het leggen van de eerste panelen bleek het dak nog iets ruimer, er is nu nog plaats voor 60 panelen.

zonnepanelen klein

• Cleantech Center start met podcastkanaal over duurzaamheid

06 december 2018

cleantech klein Het Cleantech Center in Zutphen is gestart met een podcastkanaal. Via dat kanaal worden ontwikkeingen over duurzaamheid en de energietransitie gedeeld.

• De cijfers over energie en uitstoot op een rijtje

28 november 2018

oplaadpaal klein Zutphen heeft relatief weinig auto’s voor het aantal inwoners. Uit het, onlangs gepubliceerde document ‘Feiten en Cijfers 2018’ blijkt dat er per 1000 inwoners 438 auto’s in bezit zijn en dat is minder dan gemiddeld. De CO2-uitstoot is relatief laag en er wordt meer windenergie dan zonne-energie opgewekt.

• Derde zonnepark ZutphenEnergie van start

19 november 2018

3e park klein Het startsein is gegeven voor de bouw van het derde zonnepark van ZutphenEnergie. Zaterdag 17 november onthulden de leden van Zonnepark Zutphen Zuid een spandoek, waarna de bouw kon beginnen. Installateurs leggen 580 panelen op het dak van de Vrije School.

• Zutphen Energie verdubbelt aantal klanten

31 oktober 2018

overstapweken klein Zutphen Energie is in oktober gegroeid naar vierhonderd klanten. Dat is een verdubbeling ten opzicht van begin dit jaar. Zutphen Energie is een lokale en volledig duurzame energiemaatschappij.

• Direct spijkers met koppen tijdens tweede bijeenkomst

17 oktober 2018

wijkbijeenkomst 16 oktober klein Tijdens de tweede buurtbijeenkomst van de straten Voorsterallee, Kerkpad, Sonnenbergstraat en Wijnhofstraat zijn 16 oktober spijkers met koppen geslagen. Samen gaan buurtbewoners aan de slag met Wijk van de Toekomst.

• Landelijke aandacht voor Zutphen van de Toekomst

ecologie banner Het landelijke Platform31 besteedt aandacht aan de 1e stappen naar een aardgasvrij Zutphen. Het platform bundelt beleid, praktijk en wetenschap rondom actuele vraagstukken. Lees de blog van Uko Post, adviseur ruimte en wonen van de gemeente Zutphen.

• Zutphen aardgasvrij: daar tekenen we voor

28 augustus 2018

20180824 ondertekening Zutphen van de Toekomst_knop Bewoners van Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark, ZutphenEnergie, Alliander, Waterschap Rijn en IJssel, Woonbedrijf ieder1 en gemeente schreven vandaag hun naam op een tekening van ‘Zutphen van de Toekomst’. Doel: plannen voor aardgasvrije buurten.

• Virtuele Wijk van de Toekomst: de opbrengst

04 juli 2018

180213 Virtuele Wijk 11 300x100 Hoe komen bewoners in beweging om hun woning te verduurzamen en van het aardgas af te halen? Wij gingen met 14 geïnteresseerde bewoners een paar avonden in gesprek om dit te onderzoeken. De opbrengst delen we graag.

• Meedenken over een aardgasvrije wijk

04 juli 2018

wijkvandetoekomst 300x100 Vijfendertig bewoners van de buurt Voorsterallee, Kerkepad, Sonnenbergstraat en Wijnhofstraat spraken elkaar dinsdagavond 24 april over een aardgasvrije toekomst.

• 1e bijeenkomst Zutphen van de Toekomst

19 april 2018

Bijeenkomst Drinenstraat 300 100 Twaalf actieve bewoners informeren in Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark hun buren over de aardgasvrije toekomst. Zij hebben het initiatief genomen voor vier startbijeenkomsten waarvoor zij hun buren persoonlijk uitnodigen.

• 1e bijeenkomst Virtuele Wijk

16 februari 2018

Virtuele Wijk aardgasloos Wat beweegt mensen om energieneutraal te leven? Wat helpt daarbij, en wat niet? Daarover is op 13 februari gesproken tijdens de eerste bijeenkomst van de Virtuele Wijk: een verzonnen Zutphense wijk waarin we nadenken over een aardgasloze toekomst.

• Blog kenniscafé duurzaam gedrag

16 februari 2018

ecologie banner Waarom kiezen mensen wel of niet voor duurzaam gedrag? Hierover organiseerde de provincie Gelderland op 5 februari 2018 een kenniscafé. Collega Uko Post, adviseur Ruimte en Wonen, schreef er een blog over.