Nieuwsberichten

Lees meer over onder meer de eerste bijeenkomsten van Zutphen van de Toekomst.

 • Landelijke aandacht voor Zutphen van de Toekomst

  ecologie banner Het landelijke Platform31 besteedt aandacht aan de 1e stappen naar een aardgasvrij Zutphen. Het platform bundelt beleid, praktijk en wetenschap rondom actuele vraagstukken. Lees de blog van Uko Post, adviseur ruimte en wonen van de gemeente Zutphen.

 • Zutphen aardgasvrij: daar tekenen we voor

  28 augustus 2018

  20180824 ondertekening Zutphen van de Toekomst_knop Bewoners van Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark, ZutphenEnergie, Alliander, Waterschap Rijn en IJssel, Woonbedrijf ieder1 en gemeente schreven vandaag hun naam op een tekening van ‘Zutphen van de Toekomst’. Doel: plannen voor aardgasvrije buurten.

 • Virtuele Wijk van de Toekomst: de opbrengst

  04 juli 2018

  180213 Virtuele Wijk 11 300x100 Hoe komen bewoners in beweging om hun woning te verduurzamen en van het aardgas af te halen? Wij gingen met 14 geïnteresseerde bewoners een paar avonden in gesprek om dit te onderzoeken. De opbrengst delen we graag.

 • Meedenken over een aardgasvrije wijk

  04 juli 2018

  wijkvandetoekomst 300x100 Vijfendertig bewoners van de buurt Voorsterallee, Kerkepad, Sonnenbergstraat en Wijnhofstraat spraken elkaar dinsdagavond 24 april over een aardgasvrije toekomst.

 • 1e bijeenkomst Zutphen van de Toekomst

  19 april 2018

  Bijeenkomst Drinenstraat 300 100 Twaalf actieve bewoners informeren in Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark hun buren over de aardgasvrije toekomst. Zij hebben het initiatief genomen voor vier startbijeenkomsten waarvoor zij hun buren persoonlijk uitnodigen.

 • 1e bijeenkomst Virtuele Wijk

  16 februari 2018

  Virtuele Wijk aardgasloos Wat beweegt mensen om energieneutraal te leven? Wat helpt daarbij, en wat niet? Daarover is op 13 februari gesproken tijdens de eerste bijeenkomst van de Virtuele Wijk: een verzonnen Zutphense wijk waarin we nadenken over een aardgasloze toekomst.

 • Blog kenniscafé duurzaam gedrag

  16 februari 2018

  ecologie banner Waarom kiezen mensen wel of niet voor duurzaam gedrag? Hierover organiseerde de provincie Gelderland op 5 februari 2018 een kenniscafé. Collega Uko Post, adviseur Ruimte en Wonen, schreef er een blog over.