Nieuwsberichten

Lees meer over onder meer de eerste bijeenkomsten van Zutphen van de Toekomst.

 • Ruimte voor meer zonnepanelen op de Vrije School

  17 december 2018

  zonnepanelen klein Het startsein is gegeven voor de bouw van het derde zonnepark van ZutphenEnergie. Installateurs leggen 580 panelen op het dak van de Vrije School, van particulieren die graag zonne-energie zonder zorgen willen. Bij het leggen van de eerste panelen bleek het dak nog iets ruimer, er is nu nog plaats voor 60 panelen.

 • zonnepanelen klein

  zonnepanelen klein

 • Cleantech Center start met podcastkanaal over duurzaamheid

  06 december 2018

  cleantech klein Het Cleantech Center in Zutphen is gestart met een podcastkanaal. Via dat kanaal worden ontwikkeingen over duurzaamheid en de energietransitie gedeeld.

 • De cijfers over energie en uitstoot op een rijtje

  28 november 2018

  oplaadpaal klein Zutphen heeft relatief weinig auto’s voor het aantal inwoners. Uit het, onlangs gepubliceerde document ‘Feiten en Cijfers 2018’ blijkt dat er per 1000 inwoners 438 auto’s in bezit zijn en dat is minder dan gemiddeld. De CO2-uitstoot is relatief laag en er wordt meer windenergie dan zonne-energie opgewekt.

 • Derde zonnepark ZutphenEnergie van start

  19 november 2018

  3e park klein Het startsein is gegeven voor de bouw van het derde zonnepark van ZutphenEnergie. Zaterdag 17 november onthulden de leden van Zonnepark Zutphen Zuid een spandoek, waarna de bouw kon beginnen. Installateurs leggen 580 panelen op het dak van de Vrije School.

 • Zutphen Energie verdubbelt aantal klanten

  31 oktober 2018

  overstapweken klein Zutphen Energie is in oktober gegroeid naar vierhonderd klanten. Dat is een verdubbeling ten opzicht van begin dit jaar. Zutphen Energie is een lokale en volledig duurzame energiemaatschappij.

 • Direct spijkers met koppen tijdens tweede bijeenkomst

  17 oktober 2018

  wijkbijeenkomst 16 oktober klein Tijdens de tweede buurtbijeenkomst van de straten Voorsterallee, Kerkpad, Sonnenbergstraat en Wijnhofstraat zijn 16 oktober spijkers met koppen geslagen. Samen gaan buurtbewoners aan de slag met Wijk van de Toekomst.

 • Landelijke aandacht voor Zutphen van de Toekomst

  ecologie banner Het landelijke Platform31 besteedt aandacht aan de 1e stappen naar een aardgasvrij Zutphen. Het platform bundelt beleid, praktijk en wetenschap rondom actuele vraagstukken. Lees de blog van Uko Post, adviseur ruimte en wonen van de gemeente Zutphen.

 • Zutphen aardgasvrij: daar tekenen we voor

  28 augustus 2018

  20180824 ondertekening Zutphen van de Toekomst_knop Bewoners van Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark, ZutphenEnergie, Alliander, Waterschap Rijn en IJssel, Woonbedrijf ieder1 en gemeente schreven vandaag hun naam op een tekening van ‘Zutphen van de Toekomst’. Doel: plannen voor aardgasvrije buurten.

 • Virtuele Wijk van de Toekomst: de opbrengst

  04 juli 2018

  180213 Virtuele Wijk 11 300x100 Hoe komen bewoners in beweging om hun woning te verduurzamen en van het aardgas af te halen? Wij gingen met 14 geïnteresseerde bewoners een paar avonden in gesprek om dit te onderzoeken. De opbrengst delen we graag.

 • Meedenken over een aardgasvrije wijk

  04 juli 2018

  wijkvandetoekomst 300x100 Vijfendertig bewoners van de buurt Voorsterallee, Kerkepad, Sonnenbergstraat en Wijnhofstraat spraken elkaar dinsdagavond 24 april over een aardgasvrije toekomst.

 • 1e bijeenkomst Zutphen van de Toekomst

  19 april 2018

  Bijeenkomst Drinenstraat 300 100 Twaalf actieve bewoners informeren in Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark hun buren over de aardgasvrije toekomst. Zij hebben het initiatief genomen voor vier startbijeenkomsten waarvoor zij hun buren persoonlijk uitnodigen.

 • 1e bijeenkomst Virtuele Wijk

  16 februari 2018

  Virtuele Wijk aardgasloos Wat beweegt mensen om energieneutraal te leven? Wat helpt daarbij, en wat niet? Daarover is op 13 februari gesproken tijdens de eerste bijeenkomst van de Virtuele Wijk: een verzonnen Zutphense wijk waarin we nadenken over een aardgasloze toekomst.

 • Blog kenniscafé duurzaam gedrag

  16 februari 2018

  ecologie banner Waarom kiezen mensen wel of niet voor duurzaam gedrag? Hierover organiseerde de provincie Gelderland op 5 februari 2018 een kenniscafé. Collega Uko Post, adviseur Ruimte en Wonen, schreef er een blog over.