Nieuwsberichten

Laatste nieuws: Plannen voor een warmtenet in de buurt Helbergen

 • Toekomstbestendig Wonen Lening gestart

  Toekomstbestendig Wonen Sinds 8 januari 2020 biedt onze gemeente, samen met provincie Gelderland, de Toekomstbestendig Wonen Lening aan. Deze aantrekkelijke lening maakt het mogelijk voor woningeigenaren om hun bestaande koopwoning te verbeteren. De lening wordt geregeld door SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting).

 • Belangstelling voor duurzame huizen

  05 december 2019

  Duurzame Huizen Route, belangstelling Dit jaar deed Zutphen op 2 en 9 november voor het eerst mee aan de Duurzame Huizen Route. Zutphenaren met verduurzamingsplannen namen een kijkje in huizen van plaatsgenoten.

 • Geslaagde inloopavond zonnepanelen

  04 december 2019

  logo ZE 300x100 ZutphenEnergie (ZE) is in het kader van Wijk van de Toekomst steeds vaker actief in de buurt. ZE ondersteunt bewoners die samen aan de slag willen met de verduurzaming van hun huizen.

 • Leerlingen denken mee over duurzame toekomst Zutphen

  Leerlingen Plotter Op donderdag 14 november presenteerden leerlingen van Montessori kindcentrum de Plotter hun ideeën over duurzaamheid aan wethouder Harry Matser en John Verheijden van ZutphenEnergie.

 • Expeditie Wijk van de Toekomst

  18 november 2019

  Expeditie Wijk van de Toekomst Denkt u mee over de duurzame Wijk van de Toekomst in Zutphen? Doe mee op donderdag 28 november, in Het Koelhuis aan de Coenensparkstraat 1 te Zutphen.

 • Zutphen en Duurzame Huizen Route

  19 november 2019

  Duurzame Huizen Route Zutphen deed dit jaar voor het eerst mee aan de nationale Duurzame Huizen Route. Veertien Zutphense huiseigenaren zijn te vinden op de site. Ook het gemeentehuis was geopend.

 • Gesprek duurzaam wonen in Leesten

  11 november 2019

  leesten_edited In Leesten zijn enkele bewoners met elkaar in gesprek gegaan over duurzaamheid in hun buurt.
  Dat deden ze in het gebouw van F.C. Zutphen, samen met de buurtregisseur en een projectleider van de gemeente.

 • Subsidie energiebesparing eigen huis

  18 november 2019

  Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) Per september 2019 is de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) weer opengesteld voor woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).

 • Zutphen op Duurzame Huizen Route

  13 september 2019

  burgerlijk-ingenieur-met-de-stichting-van-het-huis Hebt u uw huis verduurzaamd of wilt u dit juist nog gaan doen? De website van de Duurzame Huizen Route kan helpen. Hier vindt u tips van andere huiseigenaren.

 • Groen licht Zonnepark Revelhorst

  18 juni 2019

  zonnepanelen Lokale en goedkopere groene stroom voor Zutphen. "Een mooi plan dat op doordachte wijze wordt ingepast in het gebied."

 • Want wij zijn de toekomst

  12 juni 2019

  wij zijn de toekomst kader Onder dat motto presenteerden leerlingen van het Isendoorn College een zelf gemaakt filmpje over een duurzame toekomst in Zutphen.

 • Animatie over duurzaam Zutphen

  31 mei 2019

  Animatie duurzaam Zutphen_300x100 Zutphen wil in 2030 energieneutraal zijn. Dat betekent dat we niet meer energie verbruiken dan we zelf opwekken. En ook, dat we geen aardgas meer gebruiken.

 • Duurzaam wonen met je buren

  01 mei 2019

  Warmtescan 300_100 De buurtteams van Energie(k) Voorsterallee houden deze weken bijeenkomsten over energie besparen.
  Wat kun je zelf doen om je huis te verduurzamen, eventueel met buren?

 • Torenfonds krijgt € 450 van ZutphenEnergie

  04 maart 2019

  torenfonds klein Voor het jaar 2018 heeft ZutphenEnergie het Torenfonds een cheque ter waarde van € 450 overhandigd. Voor iedere klant legt ZutphenEnergie jaarlijks 1 euro in het Torenfonds, een lokaal fonds dat initiatieven ondersteunt die Zutphen duurzamer, mooier en socialer maken.

 • Ruimte voor meer zonnepanelen op de Vrije School

  04 maart 2019

  zonnepanelen klein Het startsein is gegeven voor de bouw van het derde zonnepark van ZutphenEnergie. Bij het leggen van de eerste panelen bleek het dak nog iets ruimer, er is nu nog plaats voor 60 panelen.

 • Podcastkanaal Cleantech Center

  19 november 2019

  cleantech klein Het Cleantech Center in Zutphen is gestart met een podcastkanaal. Via dat kanaal worden ontwikkeingen over duurzaamheid en de energietransitie gedeeld.

 • Cijfers energie en uitstoot op een rij

  19 november 2019

  oplaadpaal klein Zutphen heeft relatief weinig auto’s voor het aantal inwoners. Uit het, onlangs gepubliceerde document ‘Feiten en Cijfers 2018’ blijkt dat er per 1000 inwoners 438 auto’s in bezit zijn en dat is minder dan gemiddeld. De CO2-uitstoot is relatief laag en er wordt meer windenergie dan zonne-energie opgewekt.

 • ZutphenEnergie start 3e zonnepark

  19 november 2019

  3e park klein Het startsein is gegeven voor de bouw van het derde zonnepark van ZutphenEnergie. Zaterdag 17 november onthulden de leden van Zonnepark Zutphen Zuid een spandoek, waarna de bouw kon beginnen. Installateurs leggen 580 panelen op het dak van de Vrije School.

 • Zutphen Energie verdubbelt aantal klanten

  31 oktober 2018

  overstapweken klein Zutphen Energie is in oktober gegroeid naar vierhonderd klanten. Dat is een verdubbeling ten opzicht van begin dit jaar. Zutphen Energie is een lokale en volledig duurzame energiemaatschappij.

 • Direct spijkers met koppen tijdens tweede bijeenkomst

  17 oktober 2018

  wijkbijeenkomst 16 oktober klein Tijdens de tweede buurtbijeenkomst van de straten Voorsterallee, Kerkpad, Sonnenbergstraat en Wijnhofstraat zijn 16 oktober spijkers met koppen geslagen. Samen gaan buurtbewoners aan de slag met Wijk van de Toekomst.

 • Landelijke aandacht voor Zutphen van de Toekomst

  300x100 Blog Platform 31 Het landelijke Platform31 besteedt aandacht aan de 1e stappen naar een aardgasvrij Zutphen. Het platform bundelt beleid, praktijk en wetenschap rondom actuele vraagstukken. Lees de blog van Uko Post, adviseur ruimte en wonen van de gemeente Zutphen.

 • Zutphen aardgasvrij: daar tekenen we voor

  28 augustus 2018

  20180824 ondertekening Zutphen van de Toekomst_knop Bewoners van Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark, ZutphenEnergie, Alliander, Waterschap Rijn en IJssel, Woonbedrijf ieder1 en gemeente schreven vandaag hun naam op een tekening van ‘Zutphen van de Toekomst’. Doel: plannen voor aardgasvrije buurten.

 • Virtuele Wijk van de Toekomst: de opbrengst

  04 juli 2018

  180213 Virtuele Wijk 11 300x100 Hoe komen bewoners in beweging om hun woning te verduurzamen en van het aardgas af te halen? Wij gingen met 14 geïnteresseerde bewoners een paar avonden in gesprek om dit te onderzoeken. De opbrengst delen we graag.

 • Meedenken over een aardgasvrije wijk

  20 mei 2019

  Knop meedenken aargasvrije wijk Vijfendertig bewoners van de buurt Voorsterallee, Kerkepad, Sonnenbergstraat en Wijnhofstraat spraken elkaar dinsdagavond 24 april over een aardgasvrije toekomst.

 • 1e bijeenkomst Zutphen van de Toekomst

  19 april 2018

  Bijeenkomst Drinenstraat 300 100 Twaalf actieve bewoners informeren in Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark hun buren over de aardgasvrije toekomst. Zij hebben het initiatief genomen voor vier startbijeenkomsten waarvoor zij hun buren persoonlijk uitnodigen.

 • 1e bijeenkomst Virtuele Wijk

  16 februari 2018

  Virtuele Wijk aardgasloos Wat beweegt mensen om energieneutraal te leven? Wat helpt daarbij, en wat niet? Daarover is op 13 februari gesproken tijdens de eerste bijeenkomst van de Virtuele Wijk: een verzonnen Zutphense wijk waarin we nadenken over een aardgasloze toekomst.

 • Blog kenniscafé duurzaam gedrag

  16 februari 2018

  ecologie banner Waarom kiezen mensen wel of niet voor duurzaam gedrag? Hierover organiseerde de provincie Gelderland op 5 februari 2018 een kenniscafé. Collega Uko Post, adviseur Ruimte en Wonen, schreef er een blog over.