Leerlingen Isendoorn College maken duurzaamheidsvideo

Leerlingen van het Isendoorn College hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een video over Zutphen van de Toekomst. Op die manier willen de leerlingen hun leeftijdsgenoten bewust maken van een aardgasvrije, duurzame toekomst.

Een aantal vwo-leerlingen van het Isendoorn College is aan de slag gegaan met een duurzaamheidsvideo. Dit deden zij in samenwerking met de gemeente en Educatiepunt Zutphen. De leerlingen hebben een korte en krachtige video gemaakt waarin zij duurzaamheidstips geven. Op een luchtige manier willen ze jongeren laten nadenken over een aardgasvrij leven en wat jongeren zelf kunnen doen om zich op een aardgasvrije toekomst voor te bereiden.

Ook ging een aantal leerlingen op pad met een energiecoach van Zutphen Energie. Zo leerden zij meer over energiebewust leven en de acties die inwoners zelf kunnen ondernemen om energie te besparen.  

De leerlingen presenteren voor de zomervakantie het resultaat van hun project. De film wordt daarna via verschillende (social media) kanalen verspreid. Op die manier hopen de leerlingen veel aandacht te krijgen voor hun  film én duurzaamheid.

Video leerlingen Isendoorn College