Subsidie energiebesparing eigen huis

Per september 2019 is de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) weer opengesteld voor woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).

Isolatie

Met de regeling kunnen mensen subsidie krijgen voor 2 of meer grote isolatiemaatregelen in hun eigen woning. Er is in totaal 84 miljoen euro beschikbaar.De regeling is bedoeld voor energiebesparende isolerende maatregelen in het eigen huis zoals het isoleren van een vloer of gevel en het plaatsen van hoogrendementsglas. Per woning is het mogelijk om tot € 10.000 subsidie te krijgen. Zo kunnen woningeigenaren ongeveer 20% van de kosten gesubsidieerd krijgen voor het laten uitvoeren van de werkzaamheden door een deskundig bedrijf.

Aanvragen

Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn vanaf 15 augustus 2019. Aanvragen kunnen vanaf 2 september 2019 worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar staat meer informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de subsidie.