Zonnepanelenactie gemeente Zutphen van start

Onze gemeente start op 1 mei 2020 een zonnepanelenactie voor inwoners. Met deze actie willen wij het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken en duurzame energieopwekking stimuleren. Door de aankoop te bundelen kunt u zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs.

De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket en ZutphenEnergie. Technische specialisten van Regionaal Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is installateur Kimenai gekozen om de installatie van zonnepanelen uit te voeren.

Online informatiebijeenkomst woensdagavond 13 mei

Op woensdagavond 13 mei is er een online informatiebijeenkomst als voorbereiding op de actie. Vanwege het coronavirus organiseert het Regionaal Energieloket een online bijeenkomst. Inwoners kunnen zich via hun computer, tablet of telefoon aanmelden. Op de website www.regionaalenergieloket.nl, kunt u uw postcode invullen en zich aanmelden voor de online bijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt de zonnepanelenactie verder toegelicht. Ook kunt u vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur. Dit kan achteraf ook in de Energiewinkel van ZutphenEnergie.

Inschrijven voor de zonnepanelenactie

Vanaf 1 mei 2020 kunnen inwoners zich inschrijven voor de zonnepanelenactie via de website van het Regionaal Energieloket. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging voor een telefonische woningopname met de installateur. Tijdens deze woningopname geeft de installateur onder andere advies over het aantal zonnepanelen en de locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte per e-mail. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie.

Inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl/zutphen.

Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket helpt woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Zutphen.

ZutphenEnergie

Heeft u vragen over de zonnepanelenactie? U kunt altijd even binnenlopen bij de Energiewinkel van ZutphenEnergie. ZutphenEnergie is de lokale energiecoöperatie van en voor Zutphense inwoners en bedrijven. Samen lokaal naar energieneutraal is haar missie. ZutphenEnergie zit in de Energiewinkel aan de Overwelving 10 in het centrum van Zutphen.