Vivian Siebering

“De Walburgers is een initiatief van 5 inwoners van Zutphen en Warnsveld. Wij zijn hiermee begonnen omdat de duurzame ontwikkeling van onze omgeving ons niet snel genoeg gaat."

Vivian Siebering"Wij denken dat we met name vaart kunnen maken als meer inwoners actief meedoen. De Walburgers willen inspireren en helpen om in actie te komen.”

Vanuit de initiatiefgroep van de Walburgers helpen wij inwoners die samen aan de slag willen gaan met deze uitdagingen om van Zutphen en Warnsveld een fijne, groene, gezonde en schone stad te maken.

Dat betekent: zorgvuldig omgaan met onze grondstoffen (want het woord afval bestaat echt niet meer over tien jaar), een fijne groene leefomgeving die rijk is aan dieren en planten, ons voedsel zoveel mogelijk van dichtbij halen, klaar zijn voor de grote hoosbuien en de hitte die de komende jaren steeds vaker op ons af zullen komen én uiteraard: een aardgasloze toekomst.

Daarbij realiseren wij ons dat we alleen duurzaam kunnen worden als meer mensen in onze stad werk krijgen. Met name de omschakeling naar duurzame energie gaat heel veel banen opleveren. Wij ontwikkelen actief projecten om ervoor te zorgen dat dit werk oplevert voor mensen die nu zonder werk zitten.”

Meer informatie: www.walburgers.nl.