Yvonne en Peter Kraft

Yvonne en Peter Kraft zijn lid van Buurtwerkgroep Energie Voorsterallee. “We kregen een brief van de gemeente waarin stond dat onze buurten mee zouden doen aan Wijk van de Toekomst."

Yvonne en Peter Kraft"Plannen maken voor een aardgasvrije toekomst. We waren zelf al zoekende naar hoe we duurzaam verder kunnen...

Zo hebben we al wel zonnepanelen, en we vinden het jammer dat we geen energie kunnen opslaan. We hebben 3 kinderen en 9 kleinkinderen; het gaat om hun toekomst. Bewustwording is het allerbelangrijkst: we moeten op termijn van het aardgas af.

Dus die brief van de gemeente sloeg wel aan. Maar we wilden het kleiner aanpakken; de hele buurt vonden we te groot. Met een aantal buren zijn we aan de slag met een deel van de Voorsteralleee, de Sonnenbergstraat en het Kerkepad.

Ook het Stedelijk aan de Wijnhofstraat doen mee. Die school, daar kunnen mooi zonnepanelen op, dachten wij. We zijn bijna 50 adressen langs geweest om mensen uit te nodigen om na te denken over een aardgasvrije toekomst. Als er niemand was, gingen we nog en keer. Daarna ging er een uitnodiging in de brievenbus om geïnformeerd te worden en mee te denken.

In 2 andere buurten is dat ook gebeurd. Dat heeft mooie opkomsten opgeleverd. In het najaar gaan we verder. We gaan ons goed laten informeren en dan een plan maken voor de manier waarop onze buurt van het aardgas af zou kunnen.”

Meer informatie: www.zutphen.nl/zutphenvandetoekomst