April

 • Molen Nooit Gedacht heeft fokken terug

  26 april 2018

  De fokken zijn terug op molen Nooit Gedacht in Warnsveld. Wethouder Coby Pennings, Nico Papineau Salm van de Hollandse Molen en molenaar Dirk Jan Abelskamp namen de fokken zaterdag 21 april officieel in gebruik. Hiermee is de actie en daarmee ook Het Monument van het Jaar officieel beëindigd.

 • 7 Koninklijke Onderscheidingen

  26 april 2018

  Tijdens de jaarlijkse lintjesregen ontvingen 7 inwoners een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Annemieke Vermeulen. Zij krijgen de onderscheiding vanwege hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Eén van de gelukkigen, Gerda Geurtsen, ontving de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is de oprichter van De Uitdaging.

 • Eerste deel IJsselkade bijna klaar

  25 april 2018

  Het deel van de rijbaan IJsselkade tussen de Bult van Ketjen en de Marspoortstraat is bijna klaar. Vanaf maandag 30 april kan verkeer vanuit de Marspoortstraat weer linksaf de IJsselkade op richting Martinetsingel. Richting de oude IJsselbrug is de IJsselkade dan afgesloten. Verkeer wordt oostelijk om de binnenstad geleid via omleidingsborden.

 • Aan uw keukentafel, in gesprek over de binnenstad

  16 april 2018

  De binnenstad vernieuwt. Met het Speerpunt binnenstad investeren we in de kwaliteit en beleving van dit gebied. Daar zijn we hard mee bezig. Zo is er betere verlichting en halen we de graffiti weg. En de IJsselkade verandert, van een verkeerslocatie naar een aantrekkelijke boulevard waar je meer van de IJssel en de stad kunt genieten. Maar verandering geeft ook ongemak. Bijvoorbeeld in de Waterstraat waar overlast is van verkeer door omleidingen. We zoeken samen met inwoners naar een oplossing.

 • Meer authentieke straatnaamborden in binnenstad

  16 april 2018

  Op enkele plekken in de binnenstad zijn oude, blauw geëmailleerde straatnaamborden te zien. De oude en versleten straatnaamborden worden vervangen. Hiermee versterken we het historische karakter van de binnenstad.

 • 250 leerlingen naar Bankier van het Verzet

  16 april 2018

  Maandag 16 april gaan de leerlingen van 3 havo en 3 vwo van het Isendoorn College naar de film Bankier van het Verzet. De film gaat over Walraven van Hall die 9 jaar in Zutphen heeft gewoond. Hij was een spil in het nationale verzet, vooral omdat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog een groot deel van de activiteiten tegen de bezetter financierde. Wij bieden de film aan, samen met Cinemajestic.

 • Handhaving privéterrein Tichelbeekse waard

  13 april 2018

  Met de herinrichting van de Tichelbeekse waard wordt een deel van de uiterwaarden aan de Hovense kant van de IJssel geschikt gemaakt voor recreatie. Het overige deel is privéterrein en dus niet zomaar toegankelijk.

 • GroenLinks gaat formeren met SP, PvdA en VVD

  13 april 2018

  GroenLinks Zutphen gaat samen met SP, PvdA en de VVD het formatieproces in. Hiermee kiest GroenLinks voor de coalitie die het meest recht doet aan de verkiezingsuitslag.