Inwoner Zutphen ontvangt Koninklijke onderscheiding

Vanochtend ontving één inwoner van Zutphen tijdens de jaarlijkse lintjesregen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Annemieke Vermeulen.

Burgemeester reikt lintje uitDe gelukkige, Wiet Verschure bestuurslid Zutphens Dweilorkest ‘t Spul(t) en Stichting ‘t Spul(t), ontving de onderscheiding Lid in De Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Burgemeester Annemieke Vermeulen sprak in haar toespraak dan ook over langdurige verdiensten voor de Zutphense samenleving. Zo is het jaarlijkse evenement van de Bos Dweildag Zutphen een feest dat niet meer weg te denken is in Zutphen met ruim 45.000 bezoekers:

Beste Wiet, iedereen die we hebben gesproken in de voorbereiding op vandaag roemt je om je tomeloze inzet en energie, om je grote hart voor ’t Spul(t) en haar leden en je passie voor muziek. Mensen zoals jij zijn onmisbaar in een samenleving die het steeds meer moet hebben van betaalde krachten. Maar jij zet je belangeloos in.”