Onderzoeken Eefde-West verlopen volgens schema

De GGD Noord- en Oost-Gelderland doet op dit moment een kankerclusteronderzoek in Eefde-West. Aanleiding zijn de zorgen van inwoners over het aantal gevallen van kanker in Eefde-West. Zij vragen zich af of dit te maken heeft met de uitstoot van bedrijven op het Zutphense bedrijventerrein De Mars. Dat grenst aan Eefde-West. Het GGD onderzoek verloopt tot nu toe volgens planning en is naar verwachting voor de zomer van 2019 gereed.

Naast dit onderzoek doet de omgevingsdienst Achterhoek metingen. De ODA doet dat bij een aantal bedrijven op de Mars. De ODA onderzoekt of de uitstoot overeenkomt met de milieuvergunning. Verder gaat een onderzoeksbureau de kwaliteit van het grondwater in het gebied onderzoeken, met name rondom de voormalige stort aan de Mettrayweg.

Contactgroep is gestart

Tenslotte is ook de contactgroep Eefde-West van start gegaan. Deze groep bestaat uit de dorpsraad Eefde, een aantal bewoners en de gemeenten Zutphen en Lochem. De groep wisselt informatie uit over onder meer communicatie, gezondheid, windturbines, zonnevelden etcetera.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met: