Update besluit openbare bekendmakingen

Dag Zutphen! We kregen veel reacties op ons besluit om de bekendmakingen binnenkort alleen nog maar online te publiceren. U maakt zich zorgen of deze informatie dan nog wel alle inwoners bereikt. Wij luisteren naar onze inwoners. Als Zutphen nog niet klaar is voor deze digitale stap, moeten we ons besluit uitstellen.

We hebben besloten om:

• voorlopig plaatsen we de bekendmakingen gewoon nog in de krant én online op overheid.nl.
  • we volgen de poll in het Contact met interesse: vult u ook in wat u ervan vindt?

Waarom wil de gemeente dit eigenlijk?

Op dit moment wordt maar een deel van de inwoners bereikt via de huis-aan-huisbladen. Veel meer mensen beschikken over een e-mailadres. Alle besluiten die wij publiceren, staan op de landelijke website Overheid.nl. Vandaar ons plan.

Op overheid.nl kunt u alle berichten over uw buurt bekijken. U kunt zelf kiezen of u de besluiten rondom uw huis wilt zien of van een groter gebied. Of van de gehele gemeente. De website heeft een handige e-mailservice. Daarmee ontvangt u de berichten die voor u belangrijk zijn automatisch in uw eigen inbox. U kunt zich vanaf maandag op www.overheid.nl weer aanmelden voor deze landelijke e-mailservice.

Ons idee is dat we de ruimte die op termijn vrijkomt op de gemeentepagina gebruiken om u beter te informeren over waar de gemeenteraad zich mee bezig houdt. Waar de raad over gaat vergaderen bijvoorbeeld en over welke onderwerpen u mee kunt praten of vragen over kunt stellen. Dit zijn namelijk besluiten die vaak de hele gemeente aan gaan. Of een grote groep inwoners.

Informatieplicht

De gemeente heeft de plicht inwoners te informeren over besluiten die de gemeente neemt. En wij willen u hier ook graag over informeren. Tot een aantal jaren geleden was het verplicht de bekendmakingen in de krant te publiceren. Dat is nu niet meer zo. Veel gemeenten informeren hun inwoners al jaren digitaal.