Geen fietsen parkeren in het voetgangersgebied

Nu de coronamaatregelen steeds meer versoepeld worden, wordt het ook drukker in de binnenstad. Doordat de meeste winkels weer open zijn en de terrassen meer ruimte innemen, is 1,5 meter afstand houden soms lastig. Zeker als er ook geparkeerde fietsen staan.

Fietsparkeerplaats 's GravenhofOm altijd de 1,5 meter afstand te kunnen houden, is er in het voetgangersgebied even geen plek voor fietsen. Het voetgangersgebied is het deel van de binnenstad waar u niet mag fietsen of met de auto mag rijden. Wij plaatsen extra fietsenstallingen aan de rand van het voetgangersgebied. Zo hoeft u nooit ver te lopen. De fietsenstallingen staan op de volgende locaties:

  • Kruispunt Boompjeswal / Laarstraat
  • ’s Gravenhof
  • Zaadmarkt

U kunt uw fiets ook parkeren in de fietsenstalling onder het station. Op onderstaande kaartje van InZutphen ziet u de fietsenstallingen staan. Op straat zijn de fietsenstallingen duidelijk zichtbaar.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

De locaties van de parkeerplaatsen op kaart

Alle fietsen en scooters in de stalling

  • Komt u met de fiets of scooter naar het voetgangersgebied? Dan kunt u deze in één van de fietsenstallingen stallen.
  • Een fietsvrij voetgangersgebied betekent ook dat de fiets aan de hand meenemen niet de bedoeling is.
  • De fietsenstallingen zijn onbewaakt. Zet uw fiets daarom altijd goed op slot.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Wij kregen meerdere vragen over het fietsvrij maken van het voetgangersgebied. Hieronder leest u de antwoorden.

Geldt het verbod ook voor mensen met een scootmobiel?

Het verbod geldt niet voor mensen met een scootmobiel. Wel vragen wij hen om, net als de andere bezoekers, afstand te houden van de voetgangers.

Ik heb een jong kind. Mag ik hem of haar op de fiets laten zitten en de fiets aan de hand meenemen? Bijvoorbeeld op de markt?

We vragen alle bezoekers om ruimte te maken voor elkaar en om afstand te houden. Voor uw eigen veiligheid en die van anderen. Geparkeerde fietsen nemen veel ruimte in, waardoor mensen geen afstand meer kunnen houden. Loopt u alleen met de fiets, dan kan de fiets aan de hand mee. Maar gaat u een of meerdere winkels in en moet u de fiets dus parkeren, dan staat de fiets in de weg. We vragen u dan toch de fiets aan de rand te parkeren.

Welke regels gelden voor binnenstadsbewoners?

Woont u in het voetgangersgebied? Dan kunt u de fiets aan de hand meenemen.

Ik kan niet goed lopen en gebruik de fiets als steun. Mag dit nu niet meer?

Heeft u de fiets echt nodig als steun, dan kunt u de fiets aan de hand meenemen. Maar wij vragen u echt om de fiets niet in het voetgangersgebied te parkeren. Dus ook niet bij een winkel waar u naartoe wilt. Als de fiets er eenmaal staat, zien anderen niet meer waarom hij hier staat en komen er snel andere fietsen bij.

Zijn de fietsenstallingen beveiligd?

Nee, we vragen u uw fiets goed op slot te zetten.