Veilig bezoeken van de binnenstad

Kleine stapjes worden grotere stapjes. De coronamaatregelen zijn meer versoepeld en we merken dat het overal drukker wordt. Zeker met het mooie weer is binnenblijven niet meer zo gemakkelijk. En vanaf 1 juni mag de horeca weer open.

Vermijd drukte en blijft thuis als je klachten hebt

We willen de binnenstad zoveel mogelijk bereikbaar houden voor iedereen: winkelend publiek, marktbezoekers, binnenstadbewoners en toeristen. Alleen samen kunnen we dit realiseren. Er zijn een paar belangrijke aandachtspunten.

  • ‘Voor wie doe jij het?’ De harten met deze teksten geven de route aan in de binnenstad.
  • Alle fietsers wordt verzocht fietsen aan de rand van het centrum te parkeren, zodat er overal genoeg ruimte is in de binnenstad.

Helpt u mee veilig de binnenstad in te kunnen?

Terrassen ruimer opgezet

De terrassen worden tijdelijk ruimer opgezet, zodat iedereen voldoende afstand van elkaar kan nemen. Het aantal stoelen en tafels neemt niet toe. De terrassen worden in overleg met de gemeente geplaatst, zodat de veiligheid en bereikbaarheid gegarandeerd is.

Markten

Dat de terrassen nu meer ruimte krijgen, heeft gevolgen voor de markten. De warenmarkt op zaterdag wordt tijdelijk opnieuw ingedeeld waarbij de kramen en verkoopwagens geplaatst worden op de Zaadmarkt en de Groenmarkt. Over de donderdagmarkt nemen we op een later moment een besluit.

Lange Hofstraat en Groenmarkt voetgangersgebied

De Lange Hofstraat en de Groenmarkt (tussen de aansluiting met de Lange Hofstraat en nummer 27) worden dagelijks van 10.30 uur tot 07.00 uur afgesloten voor alle voertuigen. Dit wordt hiermee een voetgangersgebied.

Extra fietsenstallingen

De Lange Hofstraat wordt, net als de markten en het winkelgebied een voetgangersgebied. Dit betekent dat ook fietsen niet is toegestaan. Omdat geparkeerde fietsen ruimte innemen, is het bovendien niet wenselijk dat fietsen in het voetgangersgebied worden geparkeerd. Er zijn daarom tijdelijke (extra) fietsenstallingen buiten het voetgangersgebied geplaatst.