Nieuws en updates coronavirus

De meest recente nieuwsberichten en updates over de maatregelen die nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

• Persmoment 27 mei: actuele routekaart coronamaatregelen

29 mei 2020

De planning voor de versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland, blijft op hoofdlijnen van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 27 mei 2020 besloten. Minister-president Rutte lichtte de uitkomsten van het overleg na afloop toe tijdens een persmoment.

• Vergunninghouders kunnen tijdelijk parkeren op betaalde parkeerplaatsen - verlengd

29 mei 2020

Door de coronacrisis werken veel mensen thuis. Voor vergunninghouders is het hierdoor lastig een vrije parkeerplaats te vinden. Inwoners en ondernemers die een parkeervergunning hebben, kunnen tijdelijk ook parkeren op betaalde parkeerplaatsen. Deze maatregel is verlengd tot 1 juli 2020.

• Skatebanen Zutphen weer open

28 mei 2020

Na een oproep van burgemeester Annemieke Vermeulen om mee te denken over hoe de skatebanen veilig gebruikt kunnen worden, zijn de skatebanen in Zutphen vandaag (28 mei) weer opengegaan. Ruim 35 plannen kwamen er binnen via mail, Facebook en Instagram.

• Brief van uw burgemeester Annemieke Vermeulen

26 mei 2020

Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft u in het Contact een brief geschreven. Heeft u een 'Nee Nee Sticker' en de brief daardoor niet gelezen? U kunt de brief hieronder teruglezen.

• Persconferentie 19 mei: Corona aanpak - de volgende stap

19 mei 2020

Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

• Persconferentie 6 mei: stap voor stap meer ruimte

06 mei 2020

Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

• Provincie Gelderland steunt sociale initiatieven in coronatijd

16 april 2020

Het coronavirus (COVID-19) zet de samenleving onder grote druk. Brengt u mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? En doet u dat samen met anderen? Dan vergoedt Provincie Gelderland mogelijk de kosten.

• Sluiting skatebanen en jongerenontmoetingsplekken

23 maart 2020

Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft opdracht gegeven om per direct de skatebanen in Leesten, Lage Weide en Emmerikseweg te sluiten. Ook de twee jongerenontmoetingsplekken in de gemeente - aan de Lage Weide en aan de Mulderskamp in de Hoven - zijn per direct gesloten.

• Openingstijden aangepast

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn de openingstijden van het stadhuis aangepast. Onze locatie aan de Henri Dunantweg is voorlopig gesloten voor publiek.