Nieuws en updates coronavirus

De meest recente nieuwsberichten en updates over de maatregelen die nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

• Grip op coronavirus met lokale maatregelen

06 augustus 2020

Op 6 augustus presenteerde premier Rutte hoe we er samen voor kunnen zorgen om het coronavirus maximaal onder controle te krijgen. Zodat we de zorg niet overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving beschermen. Nu er in delen van Nederland weer meer besmettingen zijn, kunnen er lokaal extra maatregelen worden opgelegd. En zijn enkele landelijke regels aangescherpt.

• Persconferentie 24 juni - Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

24 juni 2020

Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

• Klachten? Laat je testen!

10 juni 2020

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

• Skatebanen Zutphen weer open

28 mei 2020

Na een oproep van burgemeester Annemieke Vermeulen om mee te denken over hoe de skatebanen veilig gebruikt kunnen worden, zijn de skatebanen in Zutphen vandaag (28 mei) weer opengegaan. Ruim 35 plannen kwamen er binnen via mail, Facebook en Instagram.

• Brief van uw burgemeester Annemieke Vermeulen

26 mei 2020

Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft u in het Contact een brief geschreven. Heeft u een 'Nee Nee Sticker' en de brief daardoor niet gelezen? U kunt de brief hieronder teruglezen.

• Openingstijden aangepast

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn de openingstijden van het stadhuis aangepast. Onze locatie aan de Henri Dunantweg is voorlopig gesloten voor publiek.