Brief van uw burgemeester Annemieke Vermeulen

Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft u in het Contact een brief geschreven. Heeft u een 'Nee Nee Sticker' en de brief daardoor niet gelezen? U kunt de brief hieronder teruglezen.

Beste inwoners van Zutphen,

We maken een bijzondere tijd door met elkaar. Met kleine stappen tegelijk komen we in een nieuwe fase. Een fase waarin er meer ruimte komt om naar buiten te gaan, de jongste kinderen mogen weer naar school en er komt meer ruimte om te sporten en te ondernemen. Ik ben blij met deze stapjes, want we hebben veel van u gevraagd. De versoepeling betekent tegelijk dat ik een beroep doe op uw eigen verantwoordelijkheid. Want er kan ook nog heel veel niet. Het beschermen van onze meest kwetsbare inwoners blijft een taak van ons allemaal.

We hebben thuis en toch samen onze nationale dagen kunnen vieren en herdenken. Sober en tegelijk onderling verbonden, zo merkte ik aan de vele warme reacties die ik kreeg op de herdenkingen in Warnsveld en Zutphen. Zoals ik in mijn speech op 4 mei noemde: ik hoop volgend jaar samen met u te beleven wat nu moest worden uitgesteld.

Er wordt van onze ondernemers en zzp’ers heel veel geduld en creativiteit gevraagd om het hoofd boven water te kunnen houden. We kunnen helpen door onze inkopen zoveel mogelijk te doen bij lokale ondernemers. Dat doe ik zelf natuurlijk ook. We hebben in Zutphen en Warnsveld een zeer compleet aanbod van producten en diensten, maak daar vooral gebruik van. Ik weet hoezeer onze steun nodig is en gewaardeerd wordt.

Nu we allemaal meer ruimte krijgen, vraag ik opnieuw om medewerking. Neem uw verantwoordelijkheid en blijf thuis bij klachten. Houd anderhalve meter afstand van iedereen die niet bij u in huis woont. Spreek elkaar ook aan als de richtlijnen niet worden gevolgd. Zoek niet naar de grenzen van wat mag, maar help mee de gezondheid van anderen te respecteren. Alleen wanneer iedereen zich aan de maatregelen houdt, zetten we samen een stap vooruit. Ik reken graag op u!

Tot slot geef ik u graag een compliment. De beperkingen zijn voor iedereen voelbaar en soms lastig. De meesten van u gaan hier heel goed mee om. Dank daarvoor en hou vol.

Liefs van uw burgemeester,
Annemieke Vermeulen