Skatebanen Zutphen weer open

Na een oproep van burgemeester Annemieke Vermeulen om mee te denken over hoe de skatebanen veilig gebruikt kunnen worden, zijn de skatebanen in Zutphen vandaag (28 mei) weer opengegaan. Ruim 35 plannen kwamen er binnen via mail, Facebook en Instagram.

Dinsdagavond, 26 mei, is de burgemeester in gesprek gegaan met enkele skaters en ouders over de ideeën. In dat gesprek zijn de ideeën concreet gemaakt. Donderdagmiddag is de skatebaan schoongemaakt door skaters samen met medewerkers beheer en onderhoud van de gemeente.

De skatebanen en jeugdhonken werden op last van de burgemeester gesloten, omdat jeugd zich daar voortdurend niet aan de regels hield. Helaas bleef er geen andere optie over dan het sluiten van de skatebaan. Dat is inmiddels gelukkig allemaal verleden tijd. Vanaf donderdagavond 28 mei kan er weer geskatet worden!

Burgemeester Annemieke Vermeulen deed via Facebook, Instagram én via posters op de gesloten skatebaan een oproep om mee te denken: hoe zou de skatebaan op veilige wijze weer open kunnen? Want lastig was het wel: hoe zorg je ervoor dat jongeren afstand van elkaar houden en dat het niet te druk wordt? Ruim 35 ideeën kwamen er binnen. Sommige heel simpel: gewoon open doen die skatebaan! Andere ideeën waren tot in detail uitgedacht met lijnen en regels.

De regels

Alleen samen kunnen we de skatebaan open houden én hier plezier maken. Houd jij je ook aan de regels?

1. Boven de 12 jaar: houd 1,5 meter afstand van elkaar (2 armlengtes)
  2. Maximaal 20 skaters op de baan
  3. Staat er iemand te wachten? Gun een ander ook te skaten.
  4. Niemand zorgt voor overlast

Het is jullie eigen verantwoordelijkheid om samen veilig te kunnen skaten. Spreek elkaar aan als dat nodig is.
Niemand zorgt voor overlast. Lukt dat niet? Dan delen we boetes uit.