Sluiting skatebanen en jongerenontmoetingsplekken

Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft opdracht gegeven om per direct de skatebanen in Leesten, Lage Weide en Emmerikseweg te sluiten. Ook de twee jongerenontmoetingsplekken in de gemeente - aan de Lage Weide en aan de Mulderskamp in de Hoven - zijn per direct gesloten.

De reden voor de sluiting is dat hier dagelijks te grote groepen jongeren samenkomen. Ze negeren hiermee de landelijke richtlijnen. Daarnaast zijn de waarschuwingsborden die waren geplaatst, dit weekend beklad of vernield.

De gemeente roept samen met de politie ook nadrukkelijk de ouders op hun kinderen te verbieden om nog naar deze locaties te gaan.

Op basis van artikel 443 van het wetboek van strafrecht worden de genoemde locaties per direct verboden terrein. Handhavers van de gemeente gaan hier samen met politie extra controles uitvoeren. Iedereen die het verbod negeert krijgt eerst een waarschuwing, de namen worden genoteerd en de ouders van de overtreders worden gebeld. Bij de tweede overtreding volgt een boete van 95 euro plus 9 euro administratiekosten.