Hulp voor ondernemers

De economische impact van het coronavirus is groot, ook in Zutphen. Lees hier welke hulp er voor u is, van het kabinet en van de gemeente.

De gemeente Zutphen volgt de landelijke maatregelen. We leven met u mee en maken de landelijke maatregelen zo concreet mogelijk voor u als ondernemer.

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Heeft u als zelfstandig ondernemer door de maatregelen tegen het coronavirus minder inkomsten? Of liquiditeitsproblemen? Het kabinet ondersteunt u met een tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). De gemeente voert deze regeling uit.

Vanaf 1 oktober 2020 is Tozo 3 beschikbaar.

Meer informatie over Tozo en Tozo aanvragen.

Landelijke maatregelen

Bekijk het overzicht (pdf) van tijdelijke financiële regelingen dat is opgesteld door de Rijksoverheid.

Maatregelen vanuit de gemeente Zutphen

Ook vanuit de gemeente Zutphen willen we u als ondernemer ondersteunen in deze tijd. Wij hebben hiervoor de volgende maatregelen getroffen:

Uitstel gemeentelijke belastingen

Bent u ondernemer en heeft u of verwacht u betalingsproblemen om uw aanslag gemeentebelastingen tijdig te betalen? Stuur dan een e-mail naar Tribuut voor een betalingsregeling op maat. Geef in deze e-mail aan wie u bent en voor welke aanslag(en) u het uitstel vraagt. Vergeet ook niet uw telefoonnummer en eventuele andere contactgegevens te vermelden. Tribuut kan dan zo nodig rechtstreeks contact met u opnemen. Wilt u in het onderwerp ‘corona-uitstel’ zetten? Dan kunnen wij uw verzoek met voorrang oppakken.

Wilt u een medewerker van Tribuut spreken? Dan kunt u ook telefonisch contact opnemen.

Betaling facturen leveranciers

Facturen van leveranciers proberen wij zo spoedig mogelijk te voldoen ( termijn van maximaal 2 weken, mogelijk korter). Wij volgen hierbij wel gewoon onze gebruikelijke procedures.

Overige maatregelen

Door de uitbraak van COVID-19 en de bijbehorende maatregelen gaan de komende maanden activiteiten en evenementen rond het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid niet door. Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben besloten om organisatoren tegemoet te komen door de subsidieregels te versoepelen. Meer informatie leest u op Gelderland.nl.

Contact met de gemeente Zutphen

Heeft u na het lezen van alle informatie nog een vraag? Neem dan contact op met het team economische zaken van de gemeente Zutphen. U kunt een e-mail sturen naar ondernemers@zutphen.nl. U ontvangt binnen 24 uur een reactie van ons.

Heeft u vragen specifiek gericht op ondernemen in de binnenstad? Dan kunt u contact opnemen met de binnenstadsmanager Remco Feith via 06 51172589.

Blijf op de hoogte

Wij gebruiken Twitter en LinkedIn om ondernemes te informeren over de maatregelen die wij nemen en de hulp die wij bieden. Volg ons om op de hoogte te blijven.

Landelijke informatie

Op de volgende websites vindt u landelijke informatie voor ondernemers:

Voor ondernemers in de vrijetijdssector kunnen onderstaande websites interessant zijn: