Jeugd

Informatie voor scholieren, jeugd, jongeren en ouders/verzorgers van kinderen tussen 0 - 18 jaar. En informatie voor scholen en kinderopvangcentra.

 • Wie kan mij helpen?

  10 april 2020

  Het is goed om over je vragen, zorgen of angsten te praten met iemand die je vertrouwt. Zeker nu er zoveel gebeurt om ons heen. Het is voor ons allemaal een bijzondere situatie. Naast misschien vrienden en familie zijn ook organisaties of jongerencoaches die je kunt bellen. Zij zijn een luisterend oor, denken met je mee of praten gewoon even met je.

 • Scholen openen (gedeeltelijk) weer hun deuren

  Scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs openden vanaf maandag 11 mei weer hun deuren. Eerst gedeeltelijk, maar vanaf 8 juni kunnen alle kinderen weer naar school. Scholen in het voortgezet (speciaal) onderwijs zijn weer open sinds 2 juni.

 • Kinderen in een kwetsbare (thuis)situatie

  De Rijksoverheid heeft maatregelen getroffen vanwege de bestrijding van het coronavirus: zoveel mogelijk thuis werken. Dit heeft veel impact op gezinnen. Flexibel zijn is belangrijk, maar kan uitdagingen met zich meebrengen. Soms lukt dit niet goed. De gemeente kan in sommige situaties helpen.

 • Huiselijk geweld

  14 april 2020

  De corona-maatregelen hebben invloed op het dagelijkse leven. Opeens is iedereen thuis en is er geen dagelijks ritme meer naar school of het werk te gaan. Ook andere mogelijkheden om het huis uit te gaan zijn nu beperkt. Dat betekent soms ook dat spanningen in huis kunnen toenemen en daarmee helaas ook de dreiging van huiselijk geweld.