Kinderopvang voor ouders in cruciale functies

Scholen en kinderopvang zijn gesloten. Voor kinderen (0 – 12 jaar) van ouders in cruciale beroepen is er wel opvang in de school en de kinderopvang. Deze noodopvang kan, als het nodig is, 24 uur per dag en 7 dagen per week gegeven worden. De gemeente coördineert deze opvang.

Op dit moment is de opvang goed geregeld in de gemeente Zutphen. Dit kan natuurlijk veranderen wanneer er medewerkers ziek worden of bij een grote toename van het aantal kinderen. We verkennen samen met opvangorganisaties en scholen de te verwachten knelpunten en kijken naar mogelijkheden om, ook wanneer er knelpunten zijn, opvang zo dichtbij mogelijk te blijven organiseren.

Noodopvang kinderopvang

Werkt u in een cruciaal beroep en heeft u kinderopvang (0 – 4 jaar) nodig? U kunt terecht bij de opvangorganisatie waar uw kind normaal gesproken ook heen gaat. Heeft u niet eerder van kinderopvang gebruik gemaakt en heeft u daar nu wel behoefte aan? Dan kunt u contact opnemen met een opvangorganisatie naar keuze. U kunt ook contact opnemen met ons via noodopvang@zutphen.nl. Met vragen kunt u ook terecht bij team Jeugd, via telefoonnummer 14 0575 (iedere werkdag tussen 9.00 en 13.00 uur).

Informatie voor kinderopvang

Noodopvang in de school

Werkt u in een cruciaal beroep en heeft u overdag opvang voor uw kind(eren) (4 – 12 jaar) nodig? U kunt bij de school van uw kind(eren) terecht. Voor antwoorden op algemene vragen over noodopvang op scholen stuurt u een bericht naar noodopvang@zutphen.nl.

Informatie voor scholen

Avond-, nacht of weekendopvang

Werkt u in een cruciaal beroep en heeft u behoefte of verwacht u behoefte te krijgen aan avond-, nacht of weekendopvang voor uw kind(eren)? Bel dan met het telefoonnummer: 0575-533800. Belt u alstublieft zoveel mogelijk tussen 08.00 en 17.00 uur. U krijgt een medewerker van één van de betrokken opvangorganisaties aan de telefoon. Buiten deze tijden wordt u doorgeschakeld naar een noodnummer. Voor spoedaanvragen zijn wij dus 24/7 bereikbaar.

Tijdens dit telefoongesprek wordt u gevraagd welke opvangbehoefte er is. Daarna kunnen we snel schakelen en opvang voor uw kind(eren) regelen. We hebben precies in beeld op welke opvanglocaties in Zutphen en Warnsveld direct plek is.