Wie kan mij helpen?

Het is goed om over je vragen, zorgen of angsten te praten met iemand die je vertrouwt. Zeker nu er zoveel gebeurt om ons heen. Het is voor ons allemaal een bijzondere situatie. Naast misschien vrienden en familie zijn ook organisaties of jongerencoaches die je kunt bellen. Zij zijn een luisterend oor, denken met je mee of praten gewoon even met je.

De jongerencoaches van de gemeente hebben een boodschap voor je.

Hey, hoe gaat het met jou?

Hier een bericht vanuit ons als jongerencoaches. Wat een gekke tijd is het toch! Vind jij het soms ook heel erg lastig? We willen je graag laten weten dat wij het ook voor jullie heel pittig vinden! Weinig
vrienden kunnen zien, thuis moeten blijven en constant bij elkaar op de lip zitten, misschien is je werk gestopt en natuurlijk 1,5 meter afstand houden. Weet dat wij, ondanks de maatregelen, er voor jullie willen zijn. Heb je een vraag, heb je behoefte aan een praatje, loop je vast met iets of gaat het thuis niet zo lekker? Je kunt met ons contact opnemen per app, telefoon of e-mail.
Praat erover als het niet zo lekker gaat en zorg goed voor jezelf.

Een “digitale” high five van jongerencoaches:
Gerda Fledderus
g.fledderus@zutphen.nl / 06-34659504
Carolien Steenbruggen
c.steenbruggen@zutphen.nl / 06-53375948

Voorkant flyer jongeren    Achterkant flyer jongeren

NJI

Naast de jongerencoaches van de gemeente zit het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) ook in voor de jeugd. Het NJI heeft inzichtelijk gemaakt voor welke vragen je waar terecht kunt. Zo kun je bijvoorbeeld met de Kindertelefoon bellen over al jouw vragen of zorgen. Is er iets gebeurd tegen je wil? Heb je geweld meegemaakt of word je bedreigd? Bij de chat van Fier kun je anoniem je verhaal delen. Je kunt ook chatten als je je zorgen maakt om iemand uit je omgeving.

Ouders / verzorgers

Heeft u vragen op het gebied van opvoed- en opgroeiondersteuning, jeugdhulp, jeugd-GGZ voor kinderen van 0-18 jaar? U kunt contact opnemen met team Jeugd via telefoonnummer 14 0575 (iedere werkdag tussen 9.00 en 13.00 uur).

Voor informatie voor kinderen en ouders die te maken hebben met jeugdzorg verwijzen wij u ook naar deze site www.nji.nl/coronavirus.

Meer informatie over onze openingstijden en dienstverlening.