Laad- en lostijden Lange Hofstraat

Het bevoorraden van winkels met vrachtwagens mag vanaf 21 december alleen 's ochtends vóór 10.30 uur en 's avonds ná 18.00 uur. Met deze regel willen we de Lange Hofstraat, als toegang tot de binnenstad, veiliger maken. Na een half jaar beoordelen we de situatie. De conclusies nemen we mee bij de herinrichting van de Lange Hofstraat.

De Lange Hofstraat is een drukke straat met veel verkeer. Voetgangers lopen vaak over de straat. Op het moment dat er een vrachtwagenchauffeur staat te lossen, is de verkeerssituatie onoverzichtelijk. Die situatie willen we, in overleg met Binnenstadsmanagement en ondernemers, verbeteren.

Er geldt 6 maanden lang een stopverbod voor vrachtwagens, dagelijks van 10.30 tot 18.00 uur. Laden en lossen mag alleen buiten deze tijdstippen. Chauffeurs kunnen ook gebruik maken van de laad- en los mogelijkheden aan de Zaadmarkt of de Groenmarkt.

Na 6 maanden beoordelen we de situatie. De conclusies nemen we mee bij de herinrichting van de Lange Hofstraat.

Met Stadsdistributie wel tot de deur

Ondernemers kunnen ook gebruik maken van Stadsdistributie Zutphen. Stadsdistributie is het laatste stuk in het bezorgingstraject naar bedrijven in de binnenstad. Grote vrachtwagens hoeven dan niet meer door het centrum te rijden, maar leveren de goederen aan op bedrijventerrein De Mars. De elektrische voertuigen van Stadsdistributie mogen ook buiten de venstertijden de winkels bevoorraden. Venstertijden zijn de tijdstippen waarbinnen goederenvervoer in de binnenstad is toegestaan. Voor meer info kijk op www.stadslogistiekstedendriehoek.nl.