Nieuwe muziek evenementen

De concept evenementenkalender voor 2018 is vastgesteld. Naast de jaarlijks terugkerende evenementen, zoals Bokbierdag, Chocoladefestival en IJsselfestival, komen er nieuwe muziekevenementen. In 2018 gaan we kijken hoe we met de evenementen en programmering de aantrekkelijkheid en levendigheid van de stad kunnen vergroten. Dit doen we samen met ondernemers, organisaties en inwoners.

Volgend jaar zijn er veel nieuwe evenementen, vooral muziekevenementen. Voorbeelden zijn: het eendaagse muziekevenement Hanzefestival bij Bronsbergen en het ComPassie Festival. Bij dit festival maken onder andere vluchtelingen samen muziek. De Opera Cosi Fan Tutte en het driedaagse Jan Brandts Buys festival. Dit festival staat in het teken van de in Zutphen geboren componist Brandts Buys. Warnsveld Open Air is ook een nieuw muziekevenement.

Volgend jaar keert de Beachvolleybal Tour terug op de Groenmarkt. In Warnsveld komt de 1e editie van een Buddy Obstakel run voor het goede doel.

Evenementenbeleid onder de loep

Volgend jaar willen we, samen met ondernemers, inwoners en de organisatoren van evenementen, kritisch kijken naar het evenementenbeleid. Een aanvraag voor een evenementenvergunning beoordelen we nu vooral op basis van ervaringen, veiligheid, geluid en aantal bezoekers. Dat blijven we doen. We moeten ook kritisch kijken naar de belasting van evenementen voor bijvoorbeeld de inwoners van de binnenstad. Maar we willen evenementen ook gaan beoordelen op de bijdrage die ze leveren aan de levendigheid van onze stad. Daarbij kunnen we nog beter kijken naar zaken als kwaliteit, locatie en doelgroepen. Ook kijken we naar onze eigen organisatie. Bijvoorbeeld hoe wij organisaties kunnen ondersteunen met subsidies en publiciteit.

Besluitvorming

De burgemeester heeft de concept evenementenkalender vastgesteld. Hiemee geeft de burgemeester aan voor welke evenementen er in principe vergunning wordt verleend. De aanmeldingen zijn getoetst aan het Zutphense evenementenbeleid. De kalender ligt tot en met 17 januari ter inzage. In die periode kunt u een zienswijze indienen. Daarna wordt de evenementenkalender definitief vastgesteld.