Provincie beoordeelt financiële situatie gemeenten

We hebben gemerkt dat er onduidelijkheid is over het financiële toezicht door de provincie. We leggen graag uit hoe het zit:

De provincie heeft vandaag de financiële situatie van alle gemeenten in Gelderland beoordeeld. Zutphen houdt de lichtste vorm van toezicht, namelijk 'repressief toezicht', net als 50 andere Gelderse gemeenten.

Wethouder Harry Matser (van financiën) besprak in oktober de Zutphense bezuinigingen met de provincie. Tijdens dit gesprek werd duidelijk dat de provincie ziet dat er een grote taak ligt voor Zutphen. Er is vertrouwen dat de bezuinigingen voldoende zijn om Zutphen financieel gezond te maken.

Wij blijven met de provincie in contact over de weg naar een gezonde financiële situatie.