Restauratiesteiger Nieuwstadskerk beklimmen

De toren en daken van de Nieuwstadskerk worden gerestaureerd. U kunt dat van dichtbij bekijken: tussen kerst en oudjaar is de bouwsteiger rondom de toren open voor publiek. Daarna ook iedere zaterdag, tot de werkzaamheden klaar zijn (waarschijnlijk april 2018).

Klim naar boven, bekijk de werkzaamheden en geniet van het uitzicht!

De steiger is open op 27, 28, 29 en 30 december, en daarna iedere zaterdag, van 11.00 tot 15.00 uur.

De rondleidingen starten aan de Isendoornstraat, bij het bezoekerscentrum dat over de werkzaamheden is ingericht. De minimumleeftijd voor de beklimming is 8 jaar en beklimmen gebeurt altijd onder begeleiding van vrijwilligers van de Nieuwstadskerk.

Met een bijdrage van 5 euro per persoon willen de vrijwilligers proberen het geld te verzamelen dat nog nodig is voor de restauratie. Bij winterse weersomstandigheden en bij harde wind is de steiger gesloten.

Een bezoek aan de bouwsteiger is een unieke kans om het gebouw te leren te kennen, respect te krijgen voor de bouwhistorie en te begrijpen waarom een restauratie nodig is. Als aandenken aan het bezoek mag u een oude lei van de kerk meenemen.

Brugklassen op bezoek

Vanaf januari zijn de brugklassen van het voortgezet onderwijs in Zutphen uitgenodigd om naar de Nieuwstadskerk te komen. Op het bouwterrein is een bezoekerscentrum ingericht. Hier leren ze veel over de kerk, de omgeving en het restauratiewerk.

Dit is een van de initiatieven die wij ontwikkelen om leerlingen van het basis-, voortgezet en praktijkonderwijs in Zutphen te betrekken bij de zorg voor het erfgoed. Dit doen we in het kader van het project ‘de Erfgoedwerkplaats’.

Meer informatie over het project en de bezoeken vindt u op: www.erfgoedwerkplaats.nl.