Februari

 • Leerplichtaanpak voorkomt uitval op school

  19 februari 2018

  In het schooljaar 2016-2017 heeft de afdeling leerplicht ingezet op het voorkomen van uitval van leerplichtige jongeren. In dit schooljaar was verzuim en uitval vrijwel gelijk aan het jaar daarvoor, terwijl de jongeren met meer problemen te maken hebben.

 • Uniek middeleeuws beeld in Walburgiskerk

  13 februari 2018

  Tijdens de laatste dag van het archeologisch onderzoek in de Sint Walburgiskerk in Zutphen is een bijzonder religieus beeld gevonden. De archeologen draaiden een plaat van kalksteen in de bodem om en stonden oog in oog met God.

 • Start restauratie Walburgiskerk

  08 februari 2018

  Wethouder René Sueters en Annelies van der Kolk, voorzitter van de Stichting Oude Gelderse Kerken, gaven 7 februari het officiële startsein voor de restauratie van de Walburgiskerk. Zij lieten met een katrol een zerk weer op zijn plaats zakken. Het archeologisch onderzoek is inmiddels afgerond. Door de restauratie wordt het functionele gebruik van de kerk verbeterd.

 • IJsselkade: vanaf 12 februari afgesloten

  08 februari 2018

  Vanaf maandag 12 februari gaat het werk aan de rijbaan op de IJsselkade weer verder. De weg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Er komt onder andere nieuwe bestrating.