Februari

 • Theatervoorstelling: de mens achter de vluchteling

  20 februari 2018

  Zaterdag 24 februari geeft voormalig Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat een lezing in de Hanzehof over zijn foto-expositie ‘Weer toekomst!’ De expositie in de hal van het stadhuis laat je kennis maken met de mens achter de vluchteling. Onder andere met de mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental. Na de lezing neemt zij het publiek in een persoonlijke en aangrijpende muziektheatervoorstelling mee op de weg die zij als tiener aflegde. Het avondvullende programma begint om 20.00 uur en is gratis. Kaarten kunt u reserveren via de Hanzehof. De avond wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Zutphen.

 • Leerplichtaanpak voorkomt uitval op school

  19 februari 2018

  In het schooljaar 2016-2017 heeft de afdeling leerplicht ingezet op het voorkomen van uitval van leerplichtige jongeren. In dit schooljaar was verzuim en uitval vrijwel gelijk aan het jaar daarvoor, terwijl de jongeren met meer problemen te maken hebben.

 • Uniek middeleeuws beeld in Walburgiskerk

  13 februari 2018

  Tijdens de laatste dag van het archeologisch onderzoek in de Sint Walburgiskerk in Zutphen is een bijzonder religieus beeld gevonden. De archeologen draaiden een plaat van kalksteen in de bodem om en stonden oog in oog met God.

 • Avond over wonen in Zutphen en Warnsveld

  09 februari 2018

  Hoe denkt u over het wonen, nu en in de toekomst, in de gemeente Zutphen? Tijdens een inspiratieavond op 22 februari gaan wij daar graag met u over in gesprek.

 • Start restauratie Walburgiskerk

  08 februari 2018

  Wethouder René Sueters en Annelies van der Kolk, voorzitter van de Stichting Oude Gelderse Kerken, gaven 7 februari het officiële startsein voor de restauratie van de Walburgiskerk. Zij lieten met een katrol een zerk weer op zijn plaats zakken. Het archeologisch onderzoek is inmiddels afgerond. Door de restauratie wordt het functionele gebruik van de kerk verbeterd.

 • IJsselkade: vanaf 12 februari afgesloten

  08 februari 2018

  Vanaf maandag 12 februari gaat het werk aan de rijbaan op de IJsselkade weer verder. De weg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Er komt onder andere nieuwe bestrating.

 • Herinrichting Nieuwstad

  01 februari 2018

  Het voorlopige ontwerp voor de nieuwe inrichting van een deel van de Nieuwstad is klaar. Dinsdagavond 6 februari kon iedereen dit ontwerp bekijken tijdens een inloopbijeenkomst. U kunt tot en met 4 maart op het plan reageren.