Februari

• Theatervoorstelling: de mens achter de vluchteling

20 februari 2018

Zaterdag 24 februari geeft voormalig Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat een lezing in de Hanzehof over zijn foto-expositie ‘Weer toekomst!’ De expositie in de hal van het stadhuis laat je kennis maken met de mens achter de vluchteling. Onder andere met de mezzosopraan en harpiste Ekaterina Levental. Na de lezing neemt zij het publiek in een persoonlijke en aangrijpende muziektheatervoorstelling mee op de weg die zij als tiener aflegde. Het avondvullende programma begint om 20.00 uur en is gratis. Kaarten kunt u reserveren via de Hanzehof. De avond wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Zutphen.

• Leerplichtaanpak voorkomt uitval op school

19 februari 2018

In het schooljaar 2016-2017 heeft de afdeling leerplicht ingezet op het voorkomen van uitval van leerplichtige jongeren. In dit schooljaar was verzuim en uitval vrijwel gelijk aan het jaar daarvoor, terwijl de jongeren met meer problemen te maken hebben.

• Uniek middeleeuws beeld in Walburgiskerk

13 februari 2018

Tijdens de laatste dag van het archeologisch onderzoek in de Sint Walburgiskerk in Zutphen is een bijzonder religieus beeld gevonden. De archeologen draaiden een plaat van kalksteen in de bodem om en stonden oog in oog met God.

• Avond over wonen in Zutphen en Warnsveld

09 februari 2018

Hoe denkt u over het wonen, nu en in de toekomst, in de gemeente Zutphen? Tijdens een inspiratieavond op 22 februari gaan wij daar graag met u over in gesprek.

• Start restauratie Walburgiskerk

08 februari 2018

Wethouder René Sueters en Annelies van der Kolk, voorzitter van de Stichting Oude Gelderse Kerken, gaven 7 februari het officiële startsein voor de restauratie van de Walburgiskerk. Zij lieten met een katrol een zerk weer op zijn plaats zakken. Het archeologisch onderzoek is inmiddels afgerond. Door de restauratie wordt het functionele gebruik van de kerk verbeterd.

• IJsselkade: vanaf 12 februari afgesloten

08 februari 2018

Vanaf maandag 12 februari gaat het werk aan de rijbaan op de IJsselkade weer verder. De weg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Er komt onder andere nieuwe bestrating.

• Herinrichting Nieuwstad

01 februari 2018

Het voorlopige ontwerp voor de nieuwe inrichting van een deel van de Nieuwstad is klaar. Dinsdagavond 6 februari kon iedereen dit ontwerp bekijken tijdens een inloopbijeenkomst. U kunt tot en met 4 maart op het plan reageren.